היגיינה של עדשות מגע ומיכל עדשות מגע

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

02/05/2019 | 00:35 | מאת: יוסי

שלום. אני משתמש בעדשות מגע חודשיות. 1. האם טרם הכנסת העדשות למיכל, אכן צריך לשפשף את העדשות עם מעט תמיסה באמצעות האצבעות? האם זה חשוב? אני נוהג להכניס את העדשות למיכל כמו שהן ופשוט להוסיף תמיסה. 2. לגבי זמן השימוש המותר במיכל - אני משתמש במיכל המצורף לתמיסה שבה אני משתמש (ReNu). מאחר שמיכל שלם של תמיסה מחזיק לי להרבה יותר מחודש ימים, כי אני לא משתמש בעדשות כל יום, יוצא שהמיכל נשאר להרבה זמן - הרבה מעבר לחודש. לעיתים חודשיים ואף שלושה. ראשית - האם זה בעייתי? שנית - לאחר שאני מוציא מהמיכל את העדשות, אני בסך הכל שוטף אותו במים ומניח לייבוש. האם כך נכון לעשות? הרבה תודה רבה מראש ! (-:

03/05/2019 | 07:50 | מאת: אורה אבזבקייב

שלום יוסי, 1. אכן צריך לשפשף את העדשה עם מעט תמיסה בין האצבעות לפני השריית העדשות בתמיסה. זה מוריד חלבונים ושומנים מהעדשה ומאפשר העברת חמצן טובה יותר לעין. 2. מומלץ להחליף את המחסנית אחת לחודש ולשטוף אותה בסליין.

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע