הפרש בין מספר במשקפיים לעדשות

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

22/03/2019 | 21:20 | מאת: ליאת

עד עכשיו במשך הרבה שנים הייתי שמה עדשות מגע ומשקפיים באותו מספר, לאחרונה כשעשיתי בדיקה נאמר לי שאמור להיות הבדל בין המספרים. בבדיקה החדשה יצא -3.25 במשקפיים. מהו המספר שאני צריכה בעדשות?

28/03/2019 | 15:12 | מאת: אורה אבזבקייב

שלום ליאת, אכן אמור להיות שוני במרשם של עדשות מגע לעומת המשקפים אך זה מתייחס למספרים הגבוהים מ 4.00-. כך שעם מרשם של 3.25- את יכולה להרכיב עדשות ומשקפים באותו המספר (אלא אם כן יש גם צילינדר במרשם, ואז יש צורך בחישוב אחר).

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע