שלוש בדיקות עיניים עם מספרים שונים

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

01/03/2019 | 12:38 | מאת: יעל

שלום רב. הייתי במשך שנה אחת אצל שלושה אופטומטריסים וכל אחד מהם קבע לי מספרים שונים לעדשות המשקפיים. איני יודעת מדוע כל אחד מהם קבע מספר שונה אך אולי איני מבינה את הוראת הבדיקה ולכן שאלתי היא: בבדיקת המספרים למרחק (נדמה לי 6 מטרים באמצעות מראה) כאשר מופיע מספר מסויים שאני צריכה לזהות ואני אכן מזהה אותו אם כי לא בבירור האם אני צריכה לומר לאופטומטריסט שהמספר אינו נראה בבירור או לא. אודה להתייחסותך, יעל

07/03/2019 | 09:17 | מאת: אורה אבזבקייב

שלום יעל, יתכנו שינויים קטנים במרשמים של אופטומטריסטים שונים. השינויים יכולים לנבוע בגלל החדרים השונים וצורת הבדיקה שמשתנה מבודק לבודק, אך לרוב אם הבדיקה מדויקת ההבלים יהיו זניחים. ולגבי שאלתך, את יכולה להגיד שהמספרים אינם ברורים למרות שאת מצליחה לזהות אותם.

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע