משקפיים לקריאה ולמרחק

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

17/08/2018 | 16:54 | מאת: יעל

שלום רב, אני בת 59 ונבדקתי היום אצל אופטומטריסט. התוצאות: R+1.50-0.50 L+1.50-0.25 ADR +2.00 כבר כמה שנים מרכיבה משקפיים לקריאה בלבד. אשמח להבין את פשר התוצאות הנ"ל. לאיזה משקפיים אני זקוקה? ומה פשר הצילינדר? לצערי ההסבר של האופטומטריסט לא היה מספיק ברור ולא הניח את דעתי. בתודה מראש.

19/08/2018 | 11:30 | מאת: אורה אבזבקייב

שלום יעל, לפי המרשם ניתן להבין שיש לך מספר גם לרחוק וגם לקרוב. לא כתבת את חדות הראייה לרחוק לפני תיקון ואחרי תיקון לכן לא אוכל להגיד אם את צריכה משקפים לרחוק ולקרוב או שתוכלי להסתדר בינתיים רק עם משקפי קריאה.

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע