האם אפשר להשאיר עדשות במים רגילים ?

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

02/03/2018 | 15:07 | מאת: נדב

בגלל אילוץ.מסויים לא היה לי את הקייס לעדשות ואת הנוזל חיטוי, אז לבנתיים הן ישבו בתוך שקיות ניילון נפרדות מלאות במים. ככה בערך 4 שעות עד שהחזרתי אותן לקייס עם הנוזל. השאלה היא אם מבחינת ניקיון זה בסדר ואפשר להמשיך להשתמש בהן ?

05/03/2018 | 09:40 | מאת: אורה אבזבקייב

שלום נדב, אסור להשרות עדשות מגע במי ברז אלא רק בחומר המיועד לכך. אל תרכיב את העדשות בעיניים ופתח זוג חדש. במי ברז יש מיקרואורגניזמים שנספגים לתוך העדשה ועלולים לגרום לדלקות חמורות.

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע