עדשות ראיה דילמות..........

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

20/02/2018 | 10:18 | מאת: שרון

שלום, אני מרכיבה משקפיים 2 וחצי פלוס בעין אחת ושתיים ורבע פלוס בעין השניה. אני משתמשת בהם רוב הזמן רק לקריאה ולא מרכיבה אותן באופן קבוע. זה מתאים לי גם לקריאה וגם לרחוק (אני יודעת שזה לא קונבנציונאלי אבל אני פלוס ב 2 המקרים) בעבודה עם משקפיים מול המחשב או הסמארטפון מהר מאוד מציק לי בעיניים וכואב . הלכתי לרופא עיניים אופטמטריסט והשקעתי במסגרת ועדשות יקרות . לאחר שנתיים הן נשברו . ועכשיו אני בדילמה , קניתי לבינתיים משקפיים ב 50 ש"ח שהאמת עושות את העבודה מצוין האם להישאר איתן לאורך זמן פוגע בראיה ? ואני בדילמה האם לרכוש עדשות אופיס א7ו עשות אופטימייז שמגנות מהאור הכחול , שורה תחתונה , איזו עדשה יכולה להקל על העין ולמנוע כאבים והאם היקר בעדשות בהכרח יותר טוב?

26/02/2018 | 11:59 | מאת: אורה אבזבקייב

שלום שרון, משקפי הקריאה הנמכרים מוכנים (כמו אלו שקנית ב 50 שקלים) נותנים פיתרון לקריאה אך לא מומלץ להשתמש בהם לקריאה ארוכה לאורך זמן כיוון שהם לא מותאמים באופן אישי ללקוח (לא נלקח בחשבון מרחק האישונים שלך ואם יש צילינדר גם כן לא נמצא במשקפים אלו) ויכולים לגרום לאי נוחות וכאבי ראש. לגבי עדשות אופיס- עדשות אלו נותנות מענה באזור העבודה במשרד ( מאפשרות ראייה ברורה ממרחק של קריאה ועד 4 מטרים) וזו בעצם עדשה מולטיפוקלית. לגבי ההגנה מפני האור הכחול, ניתן להזמין כל עדשה עם ציפוי מגן נגד האור הכחול.

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע