בעיה מוזרה סליחה על האורך.

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

18/10/2017 | 20:01 | מאת: רחל

שלום אורה, אני קצרת ראי מגיל 3, מרכיבה כל הזמן עדשות מגע. הבנתי לאחר בדיקה אצל אופטומטריסט שהחל לי זוקן ראיה( אני בת 40) בנוסף לזה תמיד הייתי גם עם צילנדר. החלפתי את העדשות מגע מלפני שנה ואני שנים אצל אותו אופטומטריסט וכל פעם אני חוזרת אליו כי המספר לא הכי תקין אנחנו ככה כבר שנה וחצי. לפני חודש החלו לי כאבי ראש חזקים במשך חודש עם בחילות והזדקקתי לימי מחלה. הייתי אצל רופא עינים לא מצא דבר. שחזרתי אל האופטומטריסט וסיפרתי לו את הבעיה הוא עשה לי בדיקה מסויימת על סרגל עם חץ ואמר לי שאני פוזלת. בקיצור שוב החזרתי לו את העדשות והיום באתי לקחת אותם שוב. ברצוני לציין בפנייך שמאז שאני בלי עדשות ורואה גרוע עבר לי כאבי הראש בהתחלה אפילו הייתה תקופה שתקשתי למקד פתאום ראיה על מחשב והיה לי קצת בלבול אבל זה הסתדר. היום מחזרתי מהאופטומ' עם העדשות בעיניים שוב החל לי כאב ראש באזור המצח. היש לך הסבר לזה? תודה

25/10/2017 | 18:12 | מאת: אורה אבזבקייב

שלום רחל, בעדשות משקפים קיים אפקט פריזמטי אשר מתבטל בהרכבת עדשות מגע. כאשר את מרכיבה עדשות מגע, האפקט הפריזמטי מתבטל ויתכן שזה גורם לך לאי הנוחות.

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע