עדשות מגע ועיניים יבשות

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

01/08/2017 | 13:29 | מאת: יונתן

שלום רב לאחרונה הלכתי לאופטומטריסט כדי לקנות עדשות מגע ולאחר בדיקה הוא אמר לי שאינו מוכן למכור לי עדשות מגע כי יש לי עיניים יבשות וזה עלול לעשות לי נזק בלתי הפיך. האם זה נכון? קניתי כבר עדשות מגע מסוג acuvue moist. האם אלו עדשות המתאימות לעיניים יבשות? האם באמת עדשות יכולות לגרום לי נזק בלתי הפיך לעין (כמו שריטות בקרנית)? תודה, יונת

15/08/2017 | 15:35 | מאת: שרון

מניסיון אישי אני יכולה להעיד שזה קרה לי. דווקא העדשות מהסוג שרכשת גרמו לי ליובש קיצוני ושריטות בקרנית, למרות שהשתמשתי רק כמה שעות ביום והקפדתי על כל הכללים. אם העין שלך יבשה הייתי ממליצה לך להימנע. אבל אני לא אשת מקצוע, אומרת רק מניסיון אישי שלי.

16/08/2017 | 18:11 | מאת: יונתן

היי אשמח אם תרחיבי קצת..

20/08/2017 | 09:28 | מאת: שרון

שנים השתמשתי בעדשות מויסט וגם הידרוג'ל דו חודשיות של ג'ונסון. מדובר בעדשות מעולות-הכי טובות שיש. שנים הכל היה בסדר, עד שהתחילו לי דלקות עיניים חוזרות, ארוזיות חוזרות ויובש קיצוני שלא הוטב עם לובריקנטים.הסתבר שפיתחתי אי סבילות לעדשות מגע והיובש רק הולך ומחמיר.עכשיו אסור לי בכלל להרכיב עדשות, ואני צריכה לשים לובריקנטים בדרך קבע כמה פעמים ביום. אם אתה מראש סובל מיובש אני ממליצה לך לא להתחיל עם זה בכלל. אם אתה ממש רוצה עדשות מגע תברר על עדשות סקלרליות שהן פתרון מעולה למצבים כאלה. אם יש לך שאלות נקודתיות אשמח לענות

01/10/2017 | 21:34 | מאת: יעל

יונתן שלום, אם תקרא קצת באינטרנט תבין שגם אנשים שאין להם יובש בעיניים והם מרכיבים הרבה שנים עדשות אז יכול להיות להם יובש. אני אסביר.: בעין יש דמעות לא כאלו שאנו בוכים והעפעפים שנסגרים ונפתחים מורחים אותן על העין וכך יש לחות בעין הדמעות הללו מכילות כל מיני מרכיבים גם חלבוניים וזה מזין את העין. כשמרכיבים עדשות העפעוף לא גורם למריחת הדמעות נכון ובלי קשר כשיושבים הרבה זמן מול מסך או במזגנים זה מייבש את העין. כשהעין יבשה החיכוך עם העדשה עלול לגרום לגירוי ושריטות. בלי קשר כשיש יובש בעין ואתה עוד מרכיב עדשת אתה תרגיש אי נוחות תחושת שריפה והרגשה כמו חול בעיניים . כך שאתה לא תוכל לסבול את ההרגשה הזו. טיפות עיניים ליובש יכולות לעזור אבל לא באמת אולי לכמה שעות... בקיצור עצתי לשים עדשות לא כל היום ודאג שיהיו לך גם משקפיים, זאת בהנחה שאתה לא מוכן לוותר על עדשות.

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע