האם עדשות מחוטאות יכולות להדביק בדלקת?

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

15/07/2017 | 16:16 | מאת: עידן

אני משתמשת בעדשות חודשיות כבר שנה. השבוע התפתחה אצלי דלקת עיניים (הפרשות דלקתיות וטשטושי ראייה). פתחתי זוג עדשות חדשות לגמרי אתמול, והשתמשתי בהן למספר שעות בלבד, רק כדי לראות עד שהמשקפיים שלי יהיו בהישג יד. מאז כמובן נמנעת מעדשות עד שתעבור הדלקת. האם מותר לי להשתמש באותן עדשות אחרי שתעבור הדלקת, או שהן נגועות מהשימוש הקצר אתמול, ועשויות להדביק אותי שוב? על תמיסת ההשרייה הסטנדרטית שלי כתוב גם "חיטוי", האם זה אומר שהעדשות, שמושרות כרגע, עברו חיטוי והן לא מדבקות? תודה רבה

23/07/2017 | 18:15 | מאת: אורה אבזבקייב

שלום עידן, כדי למנוע הדבקה הייתי ממליצה להשתמש בעדשות חדשות לאחר שתחלוף הדלקת וכמובן לפי הוראות רופא העיניים או האופטומטריסט המטפל.

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע