מספר גבוה במשקפי ראייה

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

18/06/2017 | 13:40 | מאת: מישהי

שלום רב, בעלי מרכיב משקפיים מגיל יחסית קטן (יסודי). הוא מרכיב עדשות מגע שזה מספרם: עין ימין מינוס 7 וחצי עם צילינדר 1.75, ועין שמאל מינוס 6 וחצי עם צילנדר 1.25. לאחרונה הוא ביצע בדיקת ראיה ויצא שבצד ימין מספרו מינוס 9.25 ו 3 צילינדר, ובשמאל מינוס 8.75 ו2 צילינדר. כלומר עלה משמעותית בשנים האחרונות. מדגישה שהוא רואה טוב בעדשות (עם המספרים הישנים) 1. האם מומלץ לעלות מספר בעדשות המגע? 2. האם קיים סיכום במספר כזה גבוה לבעיות אחרות חלילה בעיניים עם השנים? 3. האם מומלץ לבחון אפשרות של לייזר? 4. הוא מתאמן בחדר כושר - האם יש קשר לעליה במספר כתוצאה מהאימונים? 5. המספר שהוצע לו ברכישה משקפי ראיה הוא יחסית גבוה (קרוב למספר שלו בפועל בהתאם לבדיקה האחרונה) - האם הגיוני כזה פער בין המספר שמוצע במשקפי ראיה ובין המספר בעדשות המגע? תודה!

06/07/2017 | 17:29 | מאת: אורה אבזבקייב

שלום , חסרים לי כמה נתונים כמו חדות הראייה שלו עם המשקפים ו/ או עדשות המגע, כמה זמן עבר מאז הבדיקה בה נקבע מרשם המשקפים שהוא מרכיב. לפי הנתונים אכן נראה שיש עליה גדולה במספרים ולכן הייתי ממליצה קודם כל לגשת לבדיקה אצל רופא עיניים.

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע