עדשות מגע סקלריות.......................................

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

02/06/2017 | 12:38 | מאת: ענבל

היי אני ענבל, בת 28. יש לי מספרים מאוד גבוהים בעיניים, בסביבות מינוס 16 ו3 צילינדר. עד היום השתמשתי בעדשות מגע רכות תלת חודשיות, אבל לאחרונה אני לא כל כך רואה בהן טוב והאופטימטריסט שלי הציע עדשות מגע קשות סקלריות. רציתי לשאול האם זה יכול לדעתך להוות פתרון עבורי גם כאשר אינני לוקה בקרטוקונוס? האם יש לזה חסרונות למול עדשות מגע קשות רגילות?

06/07/2017 | 16:02 | מאת: אורה אבזבקייב

שלום ענבל, עדשות מגע סקלרליות מאפשרות ראייה טובה במקרים של קרניות מעוותות וכמו כן גם במספרים גבוהים עם צילינדר גבוה. אופן הרכבת העדשה מעט שונה והקוטר שלה גדול יותר מעדשות מגע קשות רגילות.

06/07/2017 | 22:21 | מאת: ענבל

תודה רבה הקוטר אינו מפריע לנוחות, הוא רק הופך את העדשה לנוחה יותר כי היא פחות קופצת בעין כמו קשה קטנה. אך האם יש חסרונות לעדשות כאלה למעט המחיר המאוד מאוד גבוה? יש לי אפשרות גם לעדשות רכות, אבל אני רואה בהן פחות טוב כרגע. סקלרליות אמורות להיות נוחות יותר מרכות נכון?

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע