צורך בהרכבת משקפי ראייה על בסיס קבוע

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

15/05/2017 | 09:21 | מאת: אלי

שלום, בשל דעות שונות ששמעתי בנושא, אשמח לקבל חוות דעת נוספת. אני בן 30, בריא ובערך בגיל 20 (כשהתחלתי ללמוד באקדמיה) שמתי לב שהראייה שלי למרחק לא טובה, ושאני צריך משקפיים. במהלך הלימודים הרכבתי משקפיים בהרצאות ובנהיגה, ובשאר הזמן לא היה צורך (קריאה מקרוב, עבודה מול מחשב וכו'). כיום אני עובד מרבית שעות היום מול מחשב או מול דפים המונחים על השולחן, כך שמרבית הדברים שאני צריך להסתכל עליהם נמצאים בטווח הראייה התקין יחסית. השאלה האם עליי להרכיב משקפיים באופן כללי? חלק מהאנשים אמרו לי שדווקא הרכבת משקפיים תגרום לראייה להידרדר עקב כך שלא אאמץ את העיניים, ומאידך היו כאלה שאמרו שאם לא ארכב משקפיים אפגע בראייה שלי עקב מאמץ של העיניים. באופן כללי אשמח לדעת אילו מבין הטענות הנ"ל נכונה, והאם במקרה הפרטי שלי (שבמרבית היום אני מול מחשב) יש צורך להרכיב משקפיים. אגב, צירפתי דו"ח ראייה מעודכן שלי מלפני חודשיים.

26/05/2017 | 08:20 | מאת: אורה אבזבקייב

שלום אלי, איני רואה את המרשם שצירפת וכדי לענות על שאלתך אני צריכה לדעת באיזה מרשם מדובר.

26/05/2017 | 09:56 | מאת: אלי

היי... מצרף שוב. תודה!

26/05/2017 | 10:28 | מאת: אורה אבזבקייב

אין באפשרותי לפתוח קבצים, תרשום בבקשה את המרשם בתוכן ההודעה.

26/05/2017 | 10:51 | מאת: אלי

R sphere: -1.25 R Cyl: 0 R axis: 0 R Dec: 3.5 L Sphere: -1 L Cyl: 0 L Axis: 0 L Dec: 3.5 R PD Dist: 64 R P Near: 61

28/05/2017 | 15:28 | מאת: אורה אבזבקייב

משקפים במרשם כזה ניתן להרכיב לפי הצורך. משקפים אלה מיועדים למרחק כגון נהיגה, צפייה בסרט, תיאטרון וכדומה..אין חובה להרכיב קבוע.

29/05/2017 | 07:14 | מאת: אלי

מצוין, תודה רבה לך.

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע