משקפי ראיה לרחוק - התייעצות

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

14/04/2017 | 18:51 | מאת: דנהדן

בת 27, עם משקפיים במספר קטן יחסית ב5 שנים האחרונות. משתמשת בהם בעיקר לנהיגה, לימודים וכו'. לאחרונה כשאני בלעדיהם זה מפריע לי ואני כבר לא מזהה אנשים ממרחק מסויים. עשיתי בדיקת ראייה ויצא שיש לי -1.25 בשתי העיניים עם צילינדר חצי. שתי שאלות ואציין שאני עובדת המון מול מחשב: 1. מה ההמלצה לגבי שימוש במשקפיים במספר כזה? יומיומי? לפי הצורך? 2. אני חושבת לקנות עדשות חד פעמיות לשימוש מדי פעם. האם צריך לרכוש במקום מסויים? לבדוק משו לפני? האם אני יכולה פשוט לקנות את העדשות המוצעות בסופר פארם במספר -1.25 או שיש משמעות לצלנדר שלי? תודה!

24/04/2017 | 09:03 | מאת: אורה אבזבקייב

שלום, ההמלצה להרכבת משקפים במספר זה בדרך כלל היא לפי הצורך. לגבי עדשות המגע, יש צורך בבדיקת התאמה לעדשות מגע אצל אופטומטריסט אשר יבדוק את מצב העין ויחליט האם את מתאימה להרכבת עדשות ואם כן איזה סוג הוא המתאים ביותר עבורך.

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע