ראייה לא תקינה עם משקפיים

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

05/02/2017 | 17:02 | מאת: אוש

שלום רב אחרי הרבה זמן עם משקפיים במספר של -1.25 ו1.50 הרגשתי שאני לא רואה טוב וניגשתי לבדיקה ואז אמרו לי שעלה לי המספר עין ימין-1.50 ו-0.50 צילינדר עין שמאל-1.75 עשיתי גם עדשות מגע ששם לא שמו צילינדר ופשוט שמו לי בשתי העיניים 1.75 עם העדשות מגע אני רואה מצויין ומהרגע הראשון הרגשתי איתם טוב. היום קיבלתי משקפיים שעשיתי עם המספר החדש כולל הצילינדר ומאוד קשה לי להרכיב אותם.. יש לי תחושת עיוות שכשאני מסתכלת על נקודה מסויימת ומזיזה את הראש אני רואה מכווץ יותר וזה גורם לסחרחורת וכאבי ראש. חוץ מזה כשאני מסתכלת על כיתוב שחור הוא בולט יותר מבדרך כלל אבל התחושה שהוא מעט זז לי. האם זה הגיוני שחצי צילינדר יהיה כלכך משמעותי? ואם כן אני אתרגל לזה מתישהו? והאם יש אפשרות שאולי עשו טעות בזווית או במשקפיים? אני קצת מבולבלת אשמח לתשובה תודה מראש

08/02/2017 | 17:38 | מאת: אורה אבזבקייב

שלום, התופעה שאת מתארת ככל הנראה נובעת מהצילינדר במרשם המשקפים. יש אנשים שרגישים יותר לשינויים ויש אנשים הרגישים פחות. אם התחושה אינה חולפת לאחר כעשרה ימי הרכבת המשקפים אני ממליצה לגשת לאופטומטריסט שלך לבדיקה חוזרת.

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע