משקפיים פעם ראשונה לאחר 14 שנה

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

23/01/2017 | 19:03 | מאת: נעם

שלום, אני מרכיבה מגיל 14 עדשות מגע. מעולם לא הרכבתי משקפיים. המרשם שלי בעדשות מגע עומד כיום על: -7.00 עם חדות ראייה של 6/7.5 . עשיתי בדיקת ראייה נמצא לי שבמשקפיים אני זקוקה ל- -7.75 . הוסבר לי שיש הפרשים בגלל הדיסטנס בין המסגרת לעין. עכשיו לאחר 13 שנה החלטתי לעשות משקפיים. הבעייה היא שלא נוח לי איתם. אני רואה חד, אבל הכל מוקטן, מצומצם. אני מרגישה שזה כמו תחושה של "עין הדג". השאלה שלי: 1. האם זו תופעה טיבעית? 2. האם זה יעבור ואני אסתגל?

30/01/2017 | 09:29 | מאת: אורה אבזבקייב

שלום נעם, התופעה שאת מתארת אכן תופעה טבעית. זהו אפקט אופטי של עדשות המשקפים. בדרך כלל המוח מסתגל ועם הזמן זה יפסיק להפריע לך.

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע