שינוי בזווית של הצילינדר

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

23/01/2017 | 14:44 | מאת: יוסי

היי האם שינוי של 5 מעלות בזוית הצילינדר (בגובה חצי ושלושת רבעי במספר) יכול לגרום לראיה שונה לעומת המספר הקודם. יש לי תחושה של מעט כפילות וחוסר נוחות בראייה. תודה מראש על התשובה

30/01/2017 | 09:19 | מאת: אורה אבזבקייב

שלום יוסי, ככל שהמספר של הצילינדר גבוה יותר כל סטייה בזווית תהיה משמעותית יותר מבחינת הראייה. כמו כן, יש אנשים הרגישים יותר לשינויים קטנים ויש אנשים אשר לא ירגישו בהבדל גם אם הסטייה בזוית גדולה יחסית. אם הנך מרגיש אי נוחות אשר אינה חולפת לאחר כשבוע מיום הרכבת המשקפים עם המרשם החדש, אמליץ לפנות לאופטומטריסט לבדיקה חוזרת.

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע