אובדת עצות- בעייה עם ההורים של הבעל

דיון מתוך פורום  אימון אישי, זוגי ועסקי

18/05/2013 | 07:22 | מאת: אנונימית

התחתנתי לא מזמן ויש לי בעל טוב, תומך ומסור. הבעייה היא ההורים שלו- שניהם פנסיונרים לא עובדים וזקוקים לתמיכה כלכלית מאיתנו. הדבר מאוד מקשה עלינו כעל זוג צעיר שצריך לצבור חסכונות, אבל אני בהחלט מבינה שאין מה לעשות עם זה וצריך לעזור וסיכמנו שהעזרה תסתכם בשכר הדירה. אני הגבלתי את הסכום לעד 3500 ש"ח, שלדעתי הוא סכום מספיק לדירה סבירה ונוחה לזוג פנסיונרים, וזוהי בהחלט הוצאה חודשית לא קטנה עבור שנינו, אבל אביו של בעלי אדם לא מתחשב, מנצל את טוב ליבו של בעלי ומחפש "דירה טובה" כשמבחינתו "טובה" זוהי דירה יותר חדשה וכמובן יותר יקרה. בנוסף להוצאות שכר דירה, כל חודש יש לפחות הוצאה כבדה אחת נוספת שאני ובעלי צריכים לכסות כמו מזרן חדש וחשבון מים מנופח. כרגע ההורים חיים בדירה גדולה ויקרה בת"א שהם שכרו לפני שהכרתי את בן זוגי (וכמובן אנחנו משלמים את השכירות החודשית של כ 5500 ש"ח לחודש) ואנחנו בעצמינו גרים אצל ההורים שלי מחוסר ברירה. אני מוצאת את עצמי בלופ אינסופי- בעלי מדבר עם אביו ומסביר לו שאנחנו לא יכולים להרשות הוצאה כזו גדולה, אביו שוטף לו את המח שאין דירות נורמליות במחיר יותר נמוך והוא לא רוצה "דירה ישנה ומתפרקת", בעלי חוזר אליי ואומר לי שהוא לא רוצה לזרוק את ההורים שלו לפח ורוצה שיחיו בתנאים טובים ואני שוב מחזירה אותו להיגיון ומסבירה לו שיש גם אמצע בין "לזרוק לפח" לבין לפנק יתר על מידה וכך זה חוזר חלילה. אני כבר לא יודעת מה לעשות. בינתיים אני נמנעת מלהתעמת באופן ישיר עם ההורים שלו כדי לא לקלקל את היחסים. בעלי נמצא במצב לא פשוט שהוא צריך לספוג לחץ מכל הכיוונים ולמרות שהוא מבין שהמצב לא הגיוני, אלו הם ההורים שלו והוא מרגיש צורך לדאוג להם ושהם יהיו מרוצים. אני גם מוצאת את עצמי במצב של עבצנות תמידית כשאני רואה את הסכומים הגדולים שיורדים לנו מהחשבון ואת חוסר הצדק וחוסר ההתחשבות של הוריו. האם יש פתרון למצב הזה?

היי אנונימית, המצב שאת מתארת הוא אכן קשה - יש פה בשפה האימונית מלחמה בין ערכים אצל בעלך וגם בינך ובין בעלך. מצד אחד, בעלך איש משפחה כשערך הנתינה מוביל, מצד שני היציבות הכלכלית חשובה לו והרצון שלו לזוגיות מאושרת וללא מאבקים. מבחינתך ערך היציבות הכלכלית והביטחון מובילים, ולמרות שאת מבינה את בעלך - את לא רוצה לחיות במצב הזה לאורך זמן. חשוב להבהיר, שנראה שהבקשה שלך לא מוגזמת. את מוותרת על הנוחות שלך וחלק מהעצמאות בינתיים כדי שתוכלו לכלכל את ההורים של הבעל. לאורך זמן זה בוודאי עלול לפגוע בקשר שלכם. השאלה הבסיסית שלי היא מה השתנה מאז החתונה? מה ידעת ומה לא? וגם מה מבחינתך יכול להיות פשרה שתחיי איתה בשלום, אם בכלל? אשמח לקבל תשובותיך ולנסות לעזור. בברכה, יובל

מנהל פורום אימון אישי, זוגי ועסקי