חיים של שמנים

דיון מתוך פורום  אימון אישי, זוגי ועסקי

20/03/2012 | 19:06 | מאת: בר

אני לא יודעת אם זה הפורום הנכון , אבל אני זקוקה לעצה.. אני ובן זוגי כבר מעל שלוש שנים יחד, ומתכננים להתחתן אני בת 28 והוא בן 30. מאז שהכרנו הוא עבר כמה שלבים כגון תואר ראשון וכניסה לעבודה חדשה ומלחיצה, ובין השאר גם העלה בערך 20 קג. אני מגיעה ממשפחה כבדת משקל, ואני שמנה לשעבר, לכן שומרת על עצמי מאוד, עושה כושר שלוש פעמים בשבוע , לא מכורה,ומשתדלת לאכול בבית ולא בחוץ. הבעיה היא שחבר שלי מאוד נהנתן, שותה בירות פעמיים בשבוע,אוכל בחוץ מדי יום, אוכל מטוגן והמון בשר. אני משתדלת מדי פעם להגיד לו שאנחנו צריכים להרזות לפני החתונה, וכל פעם הוא מתחיל לשמור ומפסיק באמצע. אני מצליח להרזות נורא מהר קילו שניים, אבל פתאם מפסיק וחוזר לסורו, כיצד להגיד לו שאני חוששת שהחיים שלנו יראו ככה??

22/04/2012 | 14:46 | מאת: תמר

שלום בר, ברשותך אפשט את שאלתך, איך אני יכולה ליצור אצל אדם אחר מוטיבציה? והתשובה היא: מצאי מהו הנושא שמדרבן אותו, מה ממש חשוב לו, שעושה לו חשק, וכמובן לאורך זמן. איך עושים את זה: ניסוי ותהייה, גמישות רבה נדרשת, בדקי, שאלי עד שתגיעי לדרבון המושלם, וגם אם תצטרכי להחליף את הדרבון לאחר זמן מה זה בסדר גמור. אופציות שתוכלי לבדוק: דאגה שלך לבריאותו, בזבוז כלכלי, בילוי ספורטיבי משותף, תחושה של קלילות, נסי כל אופציה לבדה עד שתגיעי לדבר הספציפי שמרגש אותו, שהוא משתוקק אליו. ודבר אחרון והכי חשוב!! בתחילת השיחה קראי לו בשם חיבה, תאמרי לו שאת אוהבת אותו כמו שהוא, ומדאגה ואיכפתיות את רוצה לומר לו........

שלום בר, באופן עקרוני, בעיית השמנה היא כביכול בעייה לדיאטנים או מומחים בתחום התזונה. בעניין הוא, כפי שהבחנת נכון, שבעיית ההשמנה היא בחלק מהמקרים תוצאה של לחץ רב. יש פה שני אלמנטים שצריך לעבוד עליהם, לפי האימון: 1. המהותי. הלחץ, הקושי בעבודה ובלימודים, הויתור על עצמך/בריאותך למען ההצלחה. 2. ברמה הפרקטית - איך משנים את התמונה. בשני המקרים את יכולה לסייע - קודם כל, לדבר איתו כפי שהצעת על כך שזה מפריע לך, מתוך חשש לבריאותו. אפשר להציע לו עזרה בכך שתכינו אוכל ביחד וזה מה שהוא יאכל בעבודה, ולא יאכל בחוץ. אפשר להציע לו ללכת יחד לדיאטנית או לרופא המשפחה כדי שיפנה לבדיקות ודיאטנית אם צריך ועוד. מה את חושבת? יובל

מנהל פורום אימון אישי, זוגי ועסקי