בעיה בזוגיות לאחר חתונה

דיון מתוך פורום  אימון אישי, זוגי ועסקי

31/08/2011 | 12:10 | מאת: מורן

אני ובעלי (בני 28) נשואים חודשיים לאחר 8 שנות זוגיות. חיים ביחד כבר 6 שנים. בתקופה האחרונה, בערך כשבועיים לאחר החתונה, הכל מתפוצץ לנו בפנים. לא מפסיקים לריב ולחפש איך לכעוס אחד על השני. אנחנו לא מסכימים בהמון דברים שלא הסכמנו לגביו גם לפני החתונה אבל פתאום לריבים יש משמעות אחרת. אנחנו הראשונים אחד של השני בכל תחום ומרגישים (אני לפחות) שאנחנו יחד כל החיים. בעלי מתלונן שאין מספיק סקס ואני מתלוננת שאין מספיק יחס חם ממנו כדי שיהיה סקס. קיבלתי המלצה על מטפלת שהיא בעצם סקסולוגית ועובדת סוציאלית מוסמכת. קיבלתי עוד המלצה על עו"ד המציגה את עצמה כקואצ'רית. בגלל שזה מאוד חשוב לנו אני לא רוצה לפנות לבן אדם שלא מתאים לנו. האם סקסולוגית תתאים כשהבעיה בסקס היא לא בעיה פיזיולוגית? אשמח לשמוע עצות. תודה

13/09/2011 | 15:25 | מאת: עידן

שלום מורן על פי מה שאת רושמת נראה כי מה שהשתנה זה מעבר ממערכת של הסכמות ושיתוף פעולה למערכת של חוסר הסכמות, והתוצאה של זה הינה ריחוק. סקס אינו פותר קונפליקטים תקשורתיים, הוא אולי מייצר אינטימיות גופנית, קונפליקטים תקשורתיים פותרים על ידי תקשורת, שיתוף ושיתוף פעולה. לגבי אימון זוגי, באימון זוגי עובדים על המקומות שחשובים לשני בני הזוג, מאפשרים בחירות מחודשות ומתרגלים אותן את מוזמנת לקרוא עוד על אימון זוגי באתר https://sites.google.com/site/coachidan/home/home/coaching-6 בהצלחה בכל מקרה.

היי מורן, מזל טוב על הנישואין, למרות התחושות כרגע. נישואין, שלא כמו חברות, הופכים את הקשר למשהו אחר ממה שהיה כשהייתם חברים, למרות שזה רק "מיסוד". יש תחושות אחרות, מחוייבויות אחרות והתנהלות שונה. מוזר, אבל ככה זה, גם אחרי שנים של חברות. ועובדה, שכבר בהכנות לחתונה ובטח אחריה צצות בעיות שלא נצפו בטרם הכניסה למערכת היחסים. לשאלתך, סקסולוגית אמורה לבחון את מה גורם לבעיה באינטימיות ולזהות שהשורשים לא במקום הפיזיולוגי אלא הרגשי. מאמן יכול בהחלט לעזור, כמו גם מטפל. יש מגוון אפשרויות. אני ממליץ בחום ללכת לטיפול או אימון זוגי אצל מי שוהכשר למערכות יחסים. אם תשלחי לי מייל אוכל לשלוח לך המלצות (בתקווה שאני מכיר באזור שלכם) או מתל אביב. אני יודע, לדוגמא, שד"ר דניאל דריי, סקסולוג, הוא מטפל זוגי ולכן יש יתרון לגשת לסקסולוג שהוא גם מטפל ורופא. אני מאחל לך המון הצלחה ואם את צריכה את עזרתי במציאת הטיפול המתאים אל תהססי לשלוח לי מייל ([email protected]). מקווה שהיחסים יחזרו למקום שהיו לפני החתונה ותמצאו את האושר. בהצלחה, יובל

מנהל פורום אימון אישי, זוגי ועסקי