מבוי סתום

דיון מתוך פורום  אימון אישי, זוגי ועסקי

19/02/2011 | 20:27 | מאת: שרונה

אני בת 26 אני נמצאת במערכת יחסים של הרבה מאוד שנים, בשנים האחרונות נראה כי האש דועכת יותר ויותר, מצד אחד אני יודעת שאני אוהבת אותו מאוד אבל מזד שני רע לי בזוגיות ורוב הזמן אני בדכאון בן זוגי לא רואה את זה וזה חלק מהבעיה, הוא מעדיף כל דבר על בילוי משותף כתוצאה מהמצב הנפשי אני כמובן איבדתי כל חשק מיני ולזה הוא דווקא שם לב ואף נפגע מזה. חשבתי לא פעם לסיים את הזוגיות אבל נפשית אני פשוט לא מסוגלת להביא את עצמי לזה כמו כן יש לנו התחייבויות שאנו חייבים לקיים כזוג למשל חוזה שכירות.. בקיצור אני מרגישה כלואה ולא מרוצה וכמו שאמרתי רוב הזמן אני בדכאון ללא חשק לכלום. ניסיתי לדבר איתו על זה לא פעם והוא תמיד מתגונן במתקפה ומפיל את האשמה עלי ולא מבין מה אני רוצה ממנו. מה עושים איך יוצאים מהמצב הזה?

שלום שרונה, תודה על פנייתך. אני מבין את התסכול הגדול שלך והמצב הנפשי בו את נמצאת. יש קושי גדול אחרי כל כך הרבה שנות חברות לשמר את אותה "אש" כפי שתיארת, גם שהאהבה עדיין קיימת. יש קושי גדול גם לבן זוג לקבל שמשהו לא בסדר, בטח שעדיין יש רגשות חיוביים ביניכם. מצד שני, תחושותייך מדברות מעצמן ועלייך לטפל במצב בהקדם. השאלה כמובן היא איך... לצערי אין לכך תשובה חד משמעית. כמאמן, אני הייתי רוצה לבחון מה המצב לאשורו כרגע ואיך את רואה את העתיד. אשמח אם תעני על כמה שאלות - 1. מה הרגשות שעולים לך, החיוביים והשליליים, כשאת חושבת על הזוגיות היום? 2. איך את רואה את הזוגיות הזאת בעוד 5-10 שנים? מה יכול לקרות? 3. מה הדבר החשוב לך ביותר בזוגיות בכלל? 4. מה יש בקשר ומה חסר לך במיוחד? מהי האש שדיברת עליה? אם תחושות הדיכאון מלוות אותך כבר זמן מה ואת מרגישה רע, בלי קשר למה שתעשי בעתיד - אני ממליץ לך ללכת לרופא המשפחה ולהגיד לו מה את חשה או לפסיכולוג. לעתים באמצעים פשוטים יעזרו לך לעבור את התקופה עד שתחליטי לאן פנייך מועדות. בד בבד את מוזמנת לענות לי על השאלות ואני אמשיך להיות איתך בקשר בניסיון למצוא כיוון יותר חד משמעי לגבי עתידך בזוגיות ואיך זה יכול להתבצע. בינתיים שיהיה שבוע טוב ותרגישי טוב! יובל פייס

09/03/2011 | 21:13 | מאת: רומן

(אינני איש מקצוע). אם את אומרת שהוא מפיל את האשמה עליך, כל עוד הוא עושה את זה: אין אפשרות לקיים זוגיות הולמת. אני ממליץ לנסות להסביר לו את הבעיה בלי להאשים אותו (תצטרכי לחשוב על ניסוח בעצמך), אם גם לאחר מכן הוא מפיל את ה'אשמה' עליך, תמתיני שחוזה השכירות יגמר, ואז תגידי לו שהזוגיות נגמרה מבחינתך.

מנהל פורום אימון אישי, זוגי ועסקי