גילוי חסמים

דיון מתוך פורום  אימון אישי, זוגי ועסקי

11/08/2010 | 00:56 | מאת: ממתינה לתשובתך

נפגשתי עם מאמן לפגישת הכרות ובסופה הוא אמר לי שאני צריכה לעבור תהליך עם עצמי כדי לבדוק מה מקור החסמים שלי. ששאלתי מה זה התהליך הזה אז הוא אמר שכל מה שקורה לי זה בגללי. לא הגדרנו יחד מה הציפיות באימון. והוא אמר שהוא גם לא נותן משימות בכלל. איך זה נשמע לך? תודה ולילה טוב וכיף שחזרת

היי, תודה על הברכות. את נפגשת עם מאמנים מאוד מעניינים, פחות עובדים על פי העקרונות האימוניים המצופים... תהליך עם עצמך - אילו היית יכולה לעבורלבד ובקלות - היית עושה את זה כנראה גם בלי העצה הזאת. פירוק חסמים זו עבודה של מאמן, וחלק גדול מהאימון הוא מעבר לשעות המפגשים, דרך המשימות. לא כל מפגש חייב להסתיים במשימה (למרות שרצוי) אבל בטח חלק נכבד מהמפגשים. אני מציע שבפעם הבאה לפני שאת נפגשת עם מאמן, תבררי היכן למד ועל פי איזו גישה הוא עובד. תחזרי אלי וננסה לחשוב אם הוא מתאים לך או לא. בהצלחה, יובל

15/08/2010 | 13:56 | מאת: ממתינה לתשובתך

לפי דבריך אני מבינה שהמאמן שנפגשתי איתו לא פועל לפי כללי האימון המצופים. אז אולי אתה יכול להסביר בבקשה מהם הכללים המצופים מהמאמן? בקשר למשימות גם אני הייתי מצפה שהמאמן יטיל עליי משימות שידרבנו אותי לעשייה ולחשיבה חיובית וממוקדת במטרה. בענין מטרות האימון הוא רק שאל אותי לגבי הציפיות שלי ממנו. בגדול הוא הסביר שמטרת האימון היא להביא בהירות לחיים שלי. האם אתה מסכים עם זה שאני בניתי לעצמי את כל המחסומים וכל דפוסי החשיבה שלי הם תוצר עצמי שלי וכל כך קל באימון פשוט להסיר אותם ולהפוך לאדם חדש ומאושר??????????????? נ.ב. יש לי עוד שאלה- האם יש באפשרותו של מאמן להעלות תכנים מהתת מודע של המאומן? תודה. אשמח להבהרות.

מנהל פורום אימון אישי, זוגי ועסקי