כימיה עם מאמן

דיון מתוך פורום  אימון אישי, זוגי ועסקי

26/07/2010 | 21:53 | מאת: אלונה

מגלישה באתרים הגעתי לאתר של מאמן מאוד מיוחד שהיה נראה לי שהוא מאוד יתאים לי. כתבתי לו מייל ושם הוא שאל למה אני מעוניינת ליזום פגישה. כתבתי לו את האמת באופן כללי בלי לפרט- "אני רוצה לעשות שינוי מחשבתי וביצועי בחיים שלי, אני מתוסכלת ומנסה למצוא דרך להתקדם בחיים ורציתי להכיר את תחום האימון". והוא ענה שהוא מעריך את הכנות שלי וביקש ממני לחזור אליו לנייד. שהתקשרתי אליו הרגשתי מין ריחוק כזה שאין בינינו כימיה בכלל. הוא שאל שוב למה אני רוצה להפגש וזה הביך אותי לדבר על זה בטלפון. עניתי שאני רוצה שינוי בחיים שלי ושאני לא מכירה את תחום האימון ורוצה לבחון זאת אפילו הצעתי שאני אכתוב את הסיפור חיים שלי בקצרה במייל אבל הוא לא רצה בכך. אז הוא ענה אם זה כן יתאים לי אז תמשיכי, אמרתי שכן. הוא אמר שהוא ישלח לי פרטים במייל בקשר למפגש איתו. כתבתי לו שאני לא מעוניינת להפגש איתו והוא החזיר לי במייל בעקיצה "שנחמד לראות איך האתגרים בחיים שלי נפתרו בשיחת טלפון". החזרתי לו מייל וכתבתי את האמת שאין כימיה בינינו אבל עדיין הוא נתפס בעיניי כאישיות יוצאת דופן ומיוחדת. מה דעתך על הענין, האם הסקתי מסקנות מהר? האם אני בורחת ממשהו? אני חושבת שבשיחת טלפון אפשר להרגיש אם יש כימיה אם נעים לדבר עם הצד השני אם הוא באמת רוצה להכיר אותי על מנת לתרום לי או רק רוצה את הכסף שלי. אודה לך על התיחסותך. לילה טוב אלונה

29/07/2010 | 18:07 | מאת: אלונה

במענה למה שכתבתי המאמן רשם לי מילים אילו "תהליך האימון לא עוסק בכימיה, אלא במאמן ומאומן, תלמיד ומורה. הלך החשיבה שלך הוא ביטוי לאופן שבו את רגילה לחשוב, שמייצר לך את התוצאות שקיימות היום בחייך. דעתי היא שאת פשוט פחדנית, עם אפס נכונות ללמוד. בכל אופן, אני לא מקיים יותר מפגשי הכרות חינם. אם תבקשי בעתיד ללמוד, אשמח לשתף אותך בעלויות." מה דעתך על תגובה זו?

היי אלונה, האימון, כדי שיצליח, חייב להיות בסביבה אופטימלית של אמון וביטחון, פתיחות וכו' - לכן הכימיה פה היא מחוייבת המציאות. אין כימיה, יהיה קושי להיפתח. אימון זה ממש לא מורה ותלמיד, אנחנו לא מלמדים אלא הולכים על תהליך משותף שלכל צד יש בו אחריות זהה. אם את לא תעשי את המטלות שלך, האימון לא יצליח כמו שאם אינ אחטא לכללים שלי כמאמן, התהליך לא יצליח. ואגב, לכן אנחנו מכנים מתאמן ולא מאומן, מאחר ומאומן זה פסיבי ומתאמן זה פועל אקטיבי. לגבי יתר התגובה - זו תגובה אלימה ולא מקובלת, לא שווה התייחסות רצינית. כללי איגוד הקואצ'ינג הבינ"ל דורשים שנאפשר פגישת היכרות קצרה כדי להסביר על התהליך ובחון אם יש התאמה הדדית. מי שלא עושה כן - לא עומד בכללים הבסיסיים. בהצלחה, יובל

מנהל פורום אימון אישי, זוגי ועסקי