פרטים על המאמן

דיון מתוך פורום  אימון אישי, זוגי ועסקי

23/07/2010 | 18:58 | מאת: שירה

פניתי למאמנת בדבר פרטים לגבי אימון אישי וששאלתי אותה לגבי גילה ומצבה המשפחתי (אם יש לה ילדים9 היא סירבה לענות וטענה שאין לזה קשר למקצועיותה. מה דעתך על כך? אני חושבת שזה דבר לגיטימי שמאמן יגיד את גילו ויציג את מצבו המשפחתי. אשמח לתגובה ממך

שלום שירה, שאלה מעניינת העלת והתשובה עליה מורכבת - חשיפת החיים האישיים של המאמן היא עניין של בחירה. כל מאמן עם מה שנח לו, וכל מתאמן יבחר על פי המידע שחשוב לו. לי באופן עקרוני אין בעיה לחשוף את מצבי המשפחתי וכו', אבל מצד שני אני מסכים עם המאמנת שאין לזה שום קשר למקצועיות. כדי להבין את העניין צריך להבין את מהות האימון. אנחנו לא יועצים, לא מטפלים אלא מאמנים, וככאלה, אין לנו צורך בידע ספציפי בתחום האימון אלא ידע בשימוש ואיתור של השלד האימוני, בכלים ובמיומנויות הדורושות למאמן - והם אוניברסליים. זאת אומרת, אם הבעיה שלך קשורה לעצם היותך אמא, האימון לא יעזור לך ברמת היעוץ - מה לעשות - אלא יבדוק מה נכון לך על פי ערכייך, חוזקותייך, חזונך וכו'. אחרי שאתירנו את כל אלה ועוד אנחנו יכולים לעזור לך בבניית תוכנית פעולה שתוציא אותך ממצב התקיעות או הבעיה בגינה פנית. לכן, מה עבר על המאמן עד היום זה לא באמת רלוונטי לעניין האימון. הכרתי מאמנים עם יכולות ואינטליגנציה רגשית מדהימות, והם היו רווקים בני 25 מול מאמנים בני 50, גרושים + 2 שלא הייתי מעז להפנות אליהם מתאמן. כן, אם קיבלת המלצות על מאמן זה או אחר, שווה לנסות ולראות את הכימיה ביניכם ואת ההתקדמות בתהליך, זה יותר חשוב ממצבו האישי. זו דעתי, מקווה שעזרתי. בהצלחה, יובל

מנהל פורום אימון אישי, זוגי ועסקי