אני מקווה שהשאלה שלי בפרום הנכון

דיון מתוך פורום  אימון אישי, זוגי ועסקי

29/04/2007 | 22:41 | מאת: עינת

אני בת 32 ויש לי חבר עשרה חודשים בן 38, הוא נמצא בטיפול פסיכולוגי במשך מספר שנים ואני גם התחלתי הפסקתי והיום אני נעזרת במטפל שלי כיועץ, מדי פעם מגיעה לפגישה. הקדמה זו נועדה להסביר שלמעשה שנינו אנשים המטפלים ומודעים לעצמם. בקשר שלנו ישנן מספר בעיות שרציתי לדעת איך ניתן לקבל עזרה. הבעיה העיקרית היא שהוא מצהיר שהוא לא רוצה להתחתן ולא רוצה ילדים. אני מאוד אוהבת אותו ולא רוצה לעזוב אותו אך מאוד קשה לי לקבל את ההצהרה הזאת. אחד הדברים שלמדתי מהטיפולים שעברתי, שאני יכולה לשנות רק את עצמי, העניין שבמקרה הזה אני נמצאת במעגל סגור? לא יודעת מה לעשות? לא ברור לי אם טיפול בכלל יכול לעזור? במידה וכן איזה סוג של טיפול? אשמח לקבל את חוות דעתך, על בעייה שניראת לי נפוצה מאוד מצד אחד אך לא אני לא הצלחתי לקבל תשובה מה לעשות ?

עינת שלום, תודה על פנייתך. לגבי תהייתך אם פנית לפורום הנכון - אחד הדברים היפים באימון זה שאין נושא שהוא 'לא נכון'. כאמור, איננו עוסקים בייעוץ, אלא במיקוד והנעה של המתאמן למימוש חזונו ורצונותיו. ועתה לשאלתך. אכן העלת שאלה מעניינת ומרגשת. מצד אחד, את אוהבת את חברך מאוד למרות סירובו להקים משפחה, מצד שני, אין ספק שהקמת משפחה, גם אם לא בעתיד הקרוב -זה רצונך. וכאן, על פי האימון, נברר מה יותר חשוב לך - האהבה הנוכחית או הקמת משפחה. איננו מנסים לשנות את חברך, אבל חובה על המאמן לברר את מפת ערכייך וחזונך המדוייקים. אם את חפצה במשפחה, את חייבת לנוע לכיוון, והדבר חייב להיות ברור - גם לבן זוגך (כמובן שקודם כל לך!). אם את מוותרת על משפחה, זה חייב לבוא ממקום של השלמה וביטחון שזה מחיר שאת מוכנה לשלם. לפיכך, הייתי ממליץ לך, כצעד ראשון, לחשוב על עתידך: תנסי לראות את עצמך בעוד עשר שנים. אם לא היית במערכת היחסים הנוכחית - איך חייך יראו עוד עשר שנים? איפה תגורי? איך יראה הבית? מי גר בבית? ושאלה נוספת שהייתי רוצה שתחשבי עליה - נניח ואת לא במערכת יחסים כרגע, את יוצאת עם בחור חדש לדייט ראשון, והבחור מודיע לך שהוא לא מעוניין בחתונה וילדים. איך הקשר מבחינתך יימשך? בכל אופן, אימון מלא (לך או לשניכם כאימון זוגי) יוכל לסייע לך רבות לפתור את הסוגייה הקשה הזאת. אשמח לקבל את תשובותייך לשאלותיי בפורום, אולי נוכל לפתח מעט את הנושא. בכל מקרה, בכל דרך שתבחרי - חשוב שתהיי שלמה עם עצמך! המון הצלחה ומימוש, יובל פייס

מנהל פורום אימון אישי, זוגי ועסקי