התייעצות

דיון מתוך פורום  אימון אישי, זוגי ועסקי

24/06/2010 | 15:23 | מאת: מלי לוי

שלום רב, רציתי להתייעץ איתך בנוגע לבעלי. בעלי היקר לי מאוד (הטרי) עלה לארץ לפני כ- 20 שנה. הוריו המבוגרים התקשו מאוד כלכלית וכמובן תרבותית. מיד עם בואם לארץ ,בעת שהיה בן 9, יצא בעלי לעבוד על מנת לפרנס את משפחתו. הנטל הכלכלי נפל בעיקר על כתפיו והוא מצא את עצמו אחראי על תשלומי המשכנתא והמחייה. כיום אנחנו נשואים באושר רב ואהבה הדדית עצומה אך רציתי להתייעץ איתך בנושא מסויים: בעלי מחושב מאוד מבחינה כלכלית.הוא לחוץ מאוד לקנות בית ומרגיש שכל עוד אין לנו בית, אין לנו יציבות. החשש שלו בא לידי ביטוי בתקציב מסויים שקבענו לכל חודש, ממנה הוא לא מוכן לחרוג. במידה ואנו חורגים ממנה הוא מבקש לחסוך אפילו בהוצאות (מזעריות) בסופר. הריבים היחידים בינינו מסתובבים סביב עניין זה. אני מרגישה שכאשר אני רוצה לקנות משהו הכי קטן, וזה יכול להיות גם חולצה ב- 30 ש"ח, אני יאכזב אותו והוא יגרום לי לרגשות מצפון ויבקש לחסוך במקומות אחרים חשובים. אודה לתגובתך, מלי

שלום מלי, תודה על פנייתך. ראשית, אני שמח שהתחלת עם אהבתכם ולא במקום הכועס. זה מלמד על בסיס טוב ואפשרות להתגבר על המון דברים. גם ההבנה שאת מגלה להתנהגות בעלך והמקום ממנה ההתנהגות נובעת, מלמדת עליך המון דברים טובים. לעניין חסכנותו הגדולה ורגשי האשם שבעלך דואג להפעיל אצלך בכל פעם שאת מבצעת רכישה, אפילו ב-30 שקל: אם אנחנו מדברים ברמה האימונית, ונתחיל מבעלך, הרי שהמקום של ביטחון כלכלי ויציבות כלכלית עקרוניים לוח ברמה של ערכים המניעים אותו. מצד שני, אצלך גם אם הערך של יציבות כלכלית קיים, הוא לא בא לידי ביטוי כפי שזה קורה אצל בעלך ואת מדי פעם רוצה לקנות לעצמך דברים, ובצדק, וכך יש לעתים התנגשות בין ערכים (ואולי אצל בעלך זה כבר חסם - פחד). הפתרונות כאן יכולים להיות יצירתיים - הבסיס בעיניי הוא שיחה בין שניכם על הבנה וצרכים. את יכולה להסביר שאת מבינה אותו אבל את רוצה מדי פעם להתחדש ולהיות מעודכנת ולכן אתם צריכים לקבוע סל סכומים המקובל על שניכם שאותו תוציאי כל חודש, על מה שאת רוצה. איך זה נראה לך? מה את עושה היום בעניין? ממתין לתשובתך, תודה. יובל

מנהל פורום אימון אישי, זוגי ועסקי