פרידה

דיון מתוך פורום  אימון אישי, זוגי ועסקי

12/06/2010 | 00:58 | מאת: סיגל

שלום יובל. אני גרושה, מגדלת את ילדיי לבד. לפני 3 שנים הכרתי בחור והתאהבתי בו מאוד. תמך בי כלכלית ובכל מה שהייתי צריכה. לא היתה ולו פעם אחת שביקשתי ממנו משהו והוא סרב. תמיד כל מה שביקשתי קבלתי ממנו. אך מתחילת הקשר ועד סופו היתה לי בעיה איתו בדרך ההתנהגות שלו כלפי נשים אחרות. הבחור פלרטטן רציני,מפלרטט עם כל בחורה חדשה שמכיר ואני נפגעת מהתנהגותו זאת. ותמיד אמרתי לו שההתנהגות הזאת תגרום לי להיפרד ממנו למרות כל הכייף והטוב שיש לנו ביחד. וכל הזמן רבנו ונפרדנו בגלל זה. היום אנחנו לא ביחד כבר 3 חודשים והוא לא מפסיק לרדוף אחריי ולשלוח אנשים שידברו איתי. אפילו פנה ליועץ זוגי וזה פנה אליי. קשה לי הפרידה אך מתחתי את כל הקווים האדומים שלי והוא לא השתנה. האם לדעתך אופי יכול להשתנות? כי אני לא מוכנה לחיות עם בן זוג, שפוגע בכבודי.

שלום סיגל, שאלה מעניינת העלת פה. האם בן אדם יכול להשתנות? והתשובה היא לא חד משמעית. אני נותן קרדיט לרוב האנשים שהם יכולים להשתנות ואם הקשר הזה טוב לך, לא הייתי נמנע מלדבר עם היועץ הזוגי. את חייבת לקבוע את הגבולות על פי ערכייך ולהגדיר בזמן קצוב מה את רוצה שישתנה ומתי. אז, דרך טיפול, תבדקי אם הדברים אכן קורים. כל זאת מתוך הנחה שאת באמת רוצה את הקשר, בתנאי שהבן זוג משתנה. יתכן שבהמשך הוא יצטרך להמשיך טיפול לבד כדי ללמוד להתנהג אחרת. אבל לדעתי זה אפשרי, אחרת כל העיסוק באימון הוא מיותר... מה את חושבת? יובל

16/06/2010 | 19:31 | מאת: סיגל

היי יובל, ראשית אודה לך על התשובה המהירה. החלטתי שאני לא רוצה להמשיך עם הבחור את הקשר מאחר ולדעתי ההתנהגות הזו שלו תחזור שוב על עצמה. הוצאתי מהארון מכתב שכתב לי לפני שנה שבו הבטיח לא להתנהג כמו שאני לא אוהבת, ונפגעת ושום דבר ממה שהבטיח שם לא קיים. אני לא בקשתי ממנו שיכתוב את הדברים, הוא עשה זאת לבד באחת הפרידות שלנו. לאור העובדה שאין לי אמון בו ואין לי אמונה שישתנה. וגם נגמרו לי הכוחות להתעסק בשטויות שלו, יש לי דברים יותר חשובים בחיים להתעסק איתם אז החלטתי שאני משחררת אותו מראשי והוא לא העיניין. מה שמטריד אותי הכי הרבה זה איך תמיד האמנתי לו שישתנה ונשארתי איתו כל כך הרבה זמן למרות ההתנהות המעליבה שלו, איך אני הייתי שם?

מנהל פורום אימון אישי, זוגי ועסקי