מערכת זוגית

דיון מתוך פורום  אימון אישי, זוגי ועסקי

26/07/2007 | 05:12 | מאת: אדוה

לפני כ-9 שנים נישאתי לבעלי לאחר שנתיים של היכרות. יש לציין, שהנישואין קרו קצת מלחץ של אמא שלי שטענה "שזה מספיק לצאת שנתיים עם בחור". אני לא הרגשתי שזה הספיק לי, כי הייתי בתולה ולא הצלחתי לקיים איתו יחסים מצד אחד וזה נראה לי מאוד מסובך באותה תקופה. מצד שני, לבחור לא היה רישיון נהיגה ומאוד רציתי שיהיה לו, כי הוא רצה ללמוד ולעשות. מה גם שעברתי לגור איתו בשכירות וההורים שלי לא קיבלו זאת בעין יפה ומנעו ממני לספר זאת לאנשים ורק הלחץ שלהם לחתונה. באותה תקופה הייתי סטונדנטית מאוד מבולבלת בת 26 והוא היה כבר בן 35. שניסיתי להעלות את זה פעם ליד אמא שלי היא טענה "את היית מתה על הבחור ובגלל זה התחתנת", אבל אני לא מרגישה כך. הטוב לב שלו, האהבה שהרעיף עליי, הרוך והמתיקות שלו אכן קנו אותי. אך היום אני מרגישה אחרת, לא מרגישה שזה מספק אותי. הייתי רוצה גבר יותר משכיל עם רישיון נהיגה, בעל שפה יותר עשירה ויותר יוזמתי. בעלי עובד בעבודה מסודרת במקום ממשלתי בתפקיד לא מעניין ומתקשה מאוד להתקדם במקום עבודתו. הוא למד קורסים מסוימים לגמול השתלמות שבהם לא נדרש לעבודות ומבחנים. לבעלי יש בעיה של "ראית לילה" ולכן הוא לא מורשה לנהוג בלילה, אבל ביום הוא יכול לנהוג. הוא כל הזמן מדבר על כך שהוא רוצה רישיון נהיגה אבל בפועל בקושי מזיז את התחת ללמוד לתיאוריה. אני מאוד מתביישת בכך שלבעלי אין רישיון נהיגה ומאוד מתוסכלת מהמצב הזה. האנטי לכל זה התבטא בכך שלא רציתי להיות בהיריון הרבה שנים,למרות הלחץ הענקי שהסביבה הפעילה עליי. היום באמצע שנות ה- 30 אני בהיריון ראשון ומפחדת מהמחשבות שלי והלחצים בקשר לזוגיות, מה שמפריע לי עוד זה שאני למרות כל לימודי האקדמאים עדיין לא ממש מסודרת בעבודה וגם זה די מתסכל אותי כרגע. הקיצר אני מרגישה כמו מילכוד. האם יש דרך לצאת ממנו?

הי אדוה, תודה על פנייתך. נתחיל מהחדשות הטובות - את בהריון! חייך עומדים להשתנות ואת הולכת לממש משהו שאני מעריך שיכול להפוך אותך למאושרת מאוד ולגמד הרבה מהצרות בחיים. אז ראשית אני מאחל לך המון הצלחה ובריאות. מנסיוני, בתחום הזוגי, זה קצת יותר בעייתי. הצרות לא נעלמות מעצמן ולעתים הזוגיות אחרי הריון מציבה אותך מול אתגרים גדולים יותר. אני חושב שאת זקוקה ליעוץ, טיפול או אימון בנושא הזוגי (ועל הדרך גם המקצועי). אני בטוח שאת יכולה לצאת מהמצב הזה, מתחושת המלכוד, וזה רק עניין של החלטה. השאלות המהותיות בסיפור הזה הן אלה - 1. עד כמה באמת נושא הרישיון הוא קריטי או שמא הוא סימפטום? 2. מה המשמעות של החברה בהחלטותיך בחיים? 3. מתי את לא מאפשרת השפעה של החברה? 4. אם את צריכה לתת היום ציון מה שביעות הרצון לתחום הזוגיות בחייך - כמה זה היה? 5. מה את מרגישה כלפיי בעלך? 6. חוץ מרישיון - מה היית רוצה שיהיה יותר בבן זוגך ובזוגיות? 7. איך את מרגישה עם ההריון? אדוה, אני אשמח לקבל את תשובותיך ולנסות לקדם קצת את הדברים. תזכרי שבסופו של דבר הכל תלוי בך, ואת, ורק את, אחראית לעתידך. איך הוא יראה - זה עניין של החלטה שלך. המון הצלחה עם ההריון וכלל, יובל פייס

מנהל פורום אימון אישי, זוגי ועסקי