יעוץ תעסוקתי

דיון מתוך פורום  אימון אישי, זוגי ועסקי

19/04/2010 | 20:14 | מאת: אביטל

שלום, כרגע אני עומדת להתחיל עבודה חדשה אך עומדות בפני שתי עבודות על הפרק ואיני יודעת במה לבחור. מבחינת מהות העבודה יש בהם אלמנטים משותפים אך הן גם שונות זו מזו. אני לא יודעת במה לבחור. מצד אחד אני יותר נוטה לעבודה א' כי מקום העבודה יותר יוקרתי ומכובד וגם העבודה נראית לי יותר מענינית והשעות יותר נוחות לי אך מצד שני בעבודה ב' המשכורות והתנאים הרבה יותר טובים מאשר עבודה א'. יש לציין כי עבודה א' תאפשר לי ללמוד בערב תואר שני מה שיהיה לי קשה עם עבודה ב'. אני לא יודעת מה לעשות. האם ללכת למה שיותר נוח לי או למה שיותר יכניס לי כסף. עוד בעיה עם עבודה ב' היא שאמנם השכר גבוהה אך אני יכולה להיות "תקועה" באותו תפקיד 3 שנים עד שאראה יכולת לעבור לתחום אחר. ואילו עבודה א' אמנם לא כה שונה במהותה וגם שם אוכל להתקדם כעבור שנה וחצי , שנתיים אך זו עבודה שתאפשר לי יותר מרחב כלומר, עם עבודה זו אוכל להנות יותר משאר היום,תאפשר לי לעשות דברים שאני אוהבת, ללמוד עוד, וכד'. בקיצור, איני יודעת מה לעשות כי השכר בעבודה ב' גבוהה בהרבה מעבודה א' אך אני שואלת את עצמי האם כסף זה מה שחשוב? נכון שלשכר משמעות רבה אך האם שווה בשביל עוד 3000 שח בחודש לקבור את עצמי באותו תפקיד 3 שנים, ולבצע עבודה שתשחוק אותי, להיות יותר לחוצה בעבודה (כי התפקיד בעבודה זו מצריך המון המון לחץ) או שהכסף יהיה אמנם יותר נמוך אך לפחות יהיו לי גם חיים מחוץ לעבודה. יש לציין כי שכר הינו היבט מאוד חשוב עבורי כי אני מכלכלת את עצמי לבדי ואין לי הורים או משפחה שיכולים לעזור לי. כמו כן אני בת 28 ורווקה. אשמח לעצה.

היי אביטל, תודה על הפנייה. זו סוגיה מעניינת מאוד. בשפה האימונית אנחנו מכנים את העניין מלחמת ערכים - שתי העבודות כנראה נותנת לך מענה לערכים, הבעיה היא שכל אחת נותנת מענה לערכים שונים ולוחצת על חסמים שונים מאידך. פרשנות - עבודה א' עונה לערכים: כבוד והערכה, יוקרה, עצמאות (יחסית), התפתחות אישית (תוכלי ללמוד תואר שני) והנאה (ישאיר לך זמן למה שאת אוהבת). עובדה ב' עונה לערכים: ביטחון כלכלי, יציבות (שהשכר יאפשר), אולי גם עוגן עתידי (גם, ברמה הכלכלית). ועכשיו השאלה שעולה היא - מה יותר חשוב לך? ביטחון כלכלי או כל השאר? על פניו, מטון כתיבתך תחושתי היא שעבודה א' היא העבודה המועדפת עליך, זו שתאפשר לך להתפתח. כדי להשלים את התמונה צריך להבין קצת את הנושא החזוני - לאן את רוצה להגיע? מה את רוצה לעשות עם החיים שלך בעוד חמש שנים ובעוד עשר, ומי מהעבדוות תאפשר לך להגשים זאת יותר. בהצלחה, יובל

מנהל פורום אימון אישי, זוגי ועסקי