שאלה

דיון מתוך פורום  אימון אישי, זוגי ועסקי

25/07/2007 | 18:27 | מאת: נטלי

שלום יובל, אני עובדת בתור כלכלנית קרוב לשנה ואני מרגישה קצת תקועה בעבודה כאילו אני לא מתקדמת לשום מקום, אני לא מרגישה שנותנים לי אחריות ומאד הייתי רוצה שתהיה לי ראיה גם במקרו ולא רק במיקרו. השאלה שלי היא: איך אני מצליחה לדחוף את עצמי קדימה ולנהל את הקריירה שלי כמו שצריך... אני מאד הייתי רוצה לעבוד בתחום בחב' היי-טק אבל אני לא ממש מצליחה להגיע לשם כיוון שרוב החברות מבקשות נסיון בח' היי-טק ואצלי רוב הניסיון הוא בחברות ציבוריות אשמח מאד אם תוכל לכוון אותי: א) איזה לימודים כדאי לי לבחור תעודה/תואר שיוכלו לדחוף אותי קדימה ב) איך אני מצליחה להבליט את עצמי בארגון ולהקדם לתפקיד ניהולי ג) למרות חוסר הנסיון שלי בחב' היי-טק איך לדעתך אני יכולה להגיע לשם? אשמח אם תוכל לייעץ לי תודה נטלי.

הי נטלי, תודה על פנייתך. הנושאים שהעלת הם יותר מראויים לאימון. אם את רוצה להתקדם - אני מבטיח לך שזה בהישג יד. קודם את צריכה להאמין. הדרך היא קודם כל בהתפשרות. אולי להציע שינסו אותך למספר חודשים בשכר נמוך במעט, אולי להתפשר על המעמד בהתחלה ולעבוד עם כלכלנ/ית בכיר/ה יותר בחברת היי טק, רק כדי שבקורות החיים תוכלי אחרי מספר חודשים להוסיף שאת בעלת נסיון בתחום. לגבי לימודים - אני מעריך שמשהו מתחום ההיי טק, אבל קשה לענות על זה. צריך לבדוק את הנושא בצורה יותר מעמיקה. להבליט את עצמך בארגון - שוב, על קצה המזלג - להראות יצירתיות. חשיבה שונה, מפתיעה, אבל לא פנטזיונרית. "להשוויץ" בהצלחות בצורה עדינה. אחד מחסמי ההצלחה המוכרים הם שאנחנו יודעים לקחת אחריות בכשלונות אבל הצלחות הן מובן מאליו. אז הן לא, ואל תתביישי להציג אותם למי שצריך להבין ויכול לקדם. איך להגיע להיי טק- שוב, שאלה שקשה לענות ללא היכרות מוקדמת. כמאמן הייתי ממליץ לך להשתמש בכל המשאבים שלך - חברים, קרובים, משפחה, הצלחות וכד'. ולא להתייאש. 100 יגידו לא, מספיק שאחד יגיד כן, ננסה. משם השמיים הם הגבול. אני מאחל לך המון הצלחה ואשמח לשמוע כשהתקדמת! יובל פייס

מנהל פורום אימון אישי, זוגי ועסקי