בת 21 גירושין וילדה איך להתחיל מחדש

דיון מתוך פורום  אימון אישי, זוגי ועסקי

28/02/2010 | 10:47 | מאת: סמרה

אני בת 21 פלוס ילדה רזה מושכת חכמה הבת שלי כיום בת שנתיים וחצי התחתנתי בגיל 18 עם בעלי לשעבר מתוך אהבה הדדית שנמשכה לתקופה של שנתיים שהיינו מאורסים התחתנו הכול היה מצויין ויפה וטוב יותר מאשר כשהיינו מאורסים אז היינו רבים כול הזמן וגם לא יכולנו לקיים יחסי מין כי אנחנו באים מדת שדורשת כך וכך צריך להיות לפי דעתי גם בכול העולם אחרי שהתחתנו הכול הסתדר והתחלנו את דרכנו כזוג מאושר הבנו אחד את השני רבנו מדי פעם כמו כול זוג נכנסתי להיריון מהר מאוד שבועיים לאחר החתונה אושר שאני בהיריון רציתי להזכיר גם שאח שלי התחתן עם אחותו של בעלי והם לא הסתדרו ביניהם והחליטו להתגרש הבעייה הייתה שבעלי כאב לו על אחותו מאשר שכאב לו על לוותר עליי שאני אישתו והבת שלו שהייתה אז כבת חודש ימים ולא עברה שנה על היותנו נשואים אמר לי שאחותו יותר חשובה לו יותר ממני ושאישה הוא יכול למצוא בשנייה אבל אחות לא ניתן להחליף אותה ואפילו בבת שלו שרק נולדה בקלות מה זה רבה ויתר על שתינו נפרדנו ארבעתנו לתקופה של שנה ואחרי זה התגרשנו בהסכמה ארבעתנו ולא היה על מה לחשוב אם הוא ויתר עלינו אז גם אני יכולה לוותר עליו וכך עשיתי עד היום הוא היה בכלא על עבירות משלו כמעט שנתיים לפני שבועיים יצא ולא יצר איתי קשר ההורים שלו רוצים שנחזור אבל אני מתחתנת עם הבעל לא עם ההורים והילדה הולכת לבקר אותם 3 פעמים בשבוע אני לא רוצה שיהיה לי איתם בעיות כי הם גם קרובימשפחה שלי אם הוא לא רוצה שנחזור להיות ביחד כמו משפחה רגילה אז הוא חופשי וגם כן אני כי גם אני רוצה להמשיך בחיים שלי וגם להתחיל ללמוד במכללה כי הילדה נמצאת במסגרת חינוכית בגן והיא מאוד חכמה והיפראקטיבית אבל במובן הטוב ואני רוצה חיים טובים ונורמלים בשבילה ויציבות בתא המשפחתי הבעייה היא איך שאני רואה הבעל לשעבר לא רוצה שנחזור והילדה התחילה לקלוט שישנה בעייה בתקשורת בינינו וגם שישנו דבר לא בסדר בתא המשפחתי וזה משפיע עליה מאוד היא שואלת אותי למה אבא לא איתנו?אני אמא חד הורית כבר שנתיים וחצי וקשה לי איתה עד עכשיו אבל מסתדרת איתה טוב והיא אוהבת אותי מאוד ולאחרונה אחרי שאביה יצא מהכלא נתתי לה להיות איתו כמה ימים בשביל שתכיר אותו והיא התחילה לקלוט שיש לה אבא כמו שאר הילדים בגילה לפני כן היא הייתה קוראת לכול אחד מהאחים שלי אבא וכיום הפסיקה התחילה לקרוא להם דוד היכולת דיבור אצלה ובניית משפטים יחסית לגילה הקטן שווה לצורת דיבור אצל ילד בן 6 באמת על הכול היא עונה בתשובות מלאות לא מלמולים כמו כול ילד קטן עכשיו שאלתי היא האם אני יכולה לשכוח לגמרי מבעלי לשעבר אף על פי שהפסקתי לאהוב אותו כמו פעם עכשיו נשארה רק מילת שלום בינינו ואיך אני יכולה להמשיך הלאה בחיים שלי מבלי שהילדה תיפגע במקרה שלא נחזור אחרי כול הזמן הזה ? וגם אם ירצה שנחזור ביחד ולהתחיל דף חדש עם בתנו איך אני אמורה להתנהג לצידו אחרי הזמן הזה ומה לעשות בכדי שלא אפגע שוב ?ורציתי לציין שישנו בחור בן 25 שמעוניין בקשר רציני איתי אפילו להתחתן איתי האם לשכוח מגרושי ולקבל את הצעתו? אני באמת מבולבלת ולכן רוצה תשובה מיידית לכול שאלותיי נראה לי לסיפור המאוד ארוך שכתבתי מקווה שתענו לי בהקדם בתודה ס.

שלום לגרושה, תודה על פנייתך. קראתי את הדברים וזה סיפור באמת לא פשוט. מכל הדברים שכתבת חשוב לי להבין כמה נקודות: מה את מרגישה כלפיי בעלך לשעבר? מה את מרגישה כלפיי הבחור החדש בן ה-25? מה את רוצה לעשות בחיים שלך ועם מי את מאמינה שיהיה לך יותר טוב? לגבי הילדה - לילדה יש אבא, גם אם את גרושה וגם אם לא. אני חושב שרק אחרי שאת תחליטי את החלטותיך יהיה נכון להתייחס הלאה. בכל אופן, חשוב גם להבין מה המשמעות של הילדה בהחלטה עתידית שתקבלי? איפה את מוצאת שתהיי הכי מאושרת? אשמח לקבל תשובותייך. יובל

08/03/2010 | 11:08 | מאת: גרושה

שלום יובל ותודה שעניתי לי לשאלתי המעניינת נפרדתי מהגבר בן ה25 כי התברר שהוא נשוי ושיקר לי במשך חודש והעפתי אותו לכול הרוחות כי אישה היא לא חפץ שמשתמשים בה וזורקים אחר כך ואני נחפזתי בלהתחיל קשר חדש עם מישהו שבעצם חשבתי שאני מכירה ובסוף מתברר שלא שבגד בי ובאישתו שבכלל גם בהיריון בחודש שביעי איזה חוצפן הפסקתי להאמין באהבה כמעט עכשיו בנוגע לבעלי לשעבר אני מתחילה להרגיש שאני הפסדתי אותו בגלל אותן נסיבות ושהאהבה שלי אליו לא כל כך גדולה כמו שהייתה בעבר אתמול הוא בא לבית הורי החנה את האוטו בחוץ בתירוץ שהוא רוצה לראות את הילדה ואכן היה ראה אותה וראה אותי מרחוק כי לפני כן הוא לא היה מעז להיתקרב אלינו לבית אני התרגשתי לראות אותו בפעם הראשונה מכול כך הרבה זמן שעבר 3 שנים כמעט ועכשיו אם הוא ייעשה את הצעד הראשון ויגיד שהוא רוצה אותי בחזרה וגם להתחתן איתי ולהתחיל מחדש אני אסכים לא רק בשביל הילדה אלא גם בשביל עצמי אם לא אני אמשיך כרגיל בחיי הילדה תמשיך לבקר את האבא ואני אמשיך ללמוד ואם יהיה סיכוי ואתחתן אני אחלק את הביקורים בינינו שלא יהיה בעיות עכשיו רציתי לשאול בגלל שאתמול בא לבקר האם זה אומר שבתוכו באמת הוא בא בשביל לראות את הילדה או שתינו ביחד והוא מנסה להתקרב אליי דרכה לא רוצה לפתח אשליות או תקוות לשווא תענה לי יובל אני מבקשת חיכיתי שבוע למענה השאלה הקודמת תודה הגרושה

מנהל פורום אימון אישי, זוגי ועסקי