קשיים פיננסים במשפחה

דיון מתוך פורום  אימון אישי, זוגי ועסקי

08/02/2010 | 19:43 | מאת: מיקה

שלום יובל! אני פונה אליך לא בקשר אליי אלא בקשר לאחי, אחי כבן 33 נשוי +ילד מקסים בן 4 בקרוב. 2 בני הזוג הינם עובדים שכירים אין להם תואר אקדמי והמשכורות שלהם ביחד בקושי מגרדות את ה10 בחודש. זהו סכום זעום מכדי להחזיק משפחה במיוחד שיש עוד אחד בדרך. הוא מבקש כסף מאמי בקביעות והיא מוכנה לעשות ויתורים גדולים בשבילו, אני בטוחה שיש דרך אחרת ולפני שהיא תעשה טעות ותקריב את עצמה בשבילו הייתי רוצה לדעת ממישהו מקצועי..מה ניתן לעשות?האם זה הפיתרון היחיד?אין לשניהם תואר אקדמי לכן חיפוש עבודה אחרת כמעט שבלתי אפשרית. המצב מייאש הוא ממשיך לבוא ולבקש כסף..מצב לא נעים לשני הצדדים. האם אימון אישי יעזור כאן? כמה עולה אימון שכזה ולסיכום מה ניתן לעשות כדי להפסיק את המצב הזה?

היי, תודה על פנייתך. אני יכול להבין את דאגתך הרבה וכאח אני חושב שאתה עושה שירות מצוין לאחיך. עם זאת, פניה לאימון צריכה להגיע בהסכמת המתאמן הפוטנציאלי כדי שהאימון יצליח. לעניין שהעלת: המצב, לפי השקפת האימון, חייב להשתנות אם לכל הצדדים - כפי שאתה מתאר - המצב לא נח. קשה מאוד להיות מאושר אם אתה כל הזמן חי על הקצה וצריך לעמוד בסיטואציה של לבקש. השאלה היא אם זה באמת לא נח לכל הצדדים, וזה אתם אמורים לדעת. לגבי נושא ההשכלה והמשכורת - אני לא בטוח שאתם לא חיים בקונספט לא נכון, מה שקרא בשפתנו המקצועית "פרדיגמה". הפרדיגמה אומרת מבחיתכם שאם אין תארים, קשה להתפרנס. אני יכול לתת לך שלל דוגמאות, גם של מיליונרים מהגדולים בארץ ובעולם, שאין להם תואר. על אחת כמה וכמה אנשי ה'מעמד הבינוני' שחיים ברמה סבירה ובלי תואר. חלק מהעניין זה שאפתנות, ביטחון עצמי, רצון לצאת ממעגל הקושי ולצאת מאזור ה"נוחות". אזור זה הוא האזור המסוכן שאומר - "אני לא יכול להרשות לעצמי להיעדר הרבה מהבית", "אני לא אעשה עבודות מסוימות כי זה לא לכבודי" וכד'. בקיצור - צריך להתחיל להזיז את התחת ולהתאמץ כדי להרוויח מה שהמשפחה צריכה ואולי אף לחסוך. לא פשוט, אבל אפשרי. בעיניי אימון יכול לעזור. מחירי פגישת אימון נעים החל מ-150 שקל (סטאז'ר) ועד מעל ל-1000 שקל לבעלי ניסיון שעובדים בעיקר עם עסקים. יש מאמנים נפלאים ב- 250 שקל לפגישה שיכולים לעזור. אם תרצה, אנא פנה אלי טלפונית ל- 050-2334466 וננסה לעזור למצוא מאמן לפי אזור מגורי אחיך. בהצלחה! יובל

מנהל פורום אימון אישי, זוגי ועסקי