מאמן לילד בן 12 המוצק מבני כיתתו

דיון מתוך פורום  אימון אישי, זוגי ועסקי

05/01/2010 | 14:01 | מאת: חיים

בני בן 12 נבון ומצליח בלימודים, אך הוא סובל מהצקות קשות מבני כיתתו ואין לו את האומץ להחזיר ואפילו לא לברוח. אינני מצליח להחדיר בו טיפת ביטחון עצמי מה לעשות? תודה

שלום וסליחה על העיכוב, לאימון יש כלים נפלאים לעזור בכל מיני מצבים, אבל הכלל הראשון של האימון הוא ש "האדם שלם, יצירתי ובעל תושיה". זאת אומרת שיש לו לאדם מבנה אישיותי סגור, הוא כבר בפני עצמו ומקבל החלטותיו לבד. לטוב ולרע. בנך בן 12 והוא עדיין, מפאת גילו, לא לגמרי במקום הזה. הוא עדיין נתון להחלטת ההורים. הוא עוד לא נער ממש למרות שהוא גם לא ממש כבר ילד. לתפיסתי, האימון לא ממש מיועד לדילאים אלו - רק במקרים של הפרעות קשב וריכוז ששם אנחנו (מי שמתמחה בעניין) יכול לעזור. אם בנך הוא בוגר לגילו, יתכן שאימון כן יוכל לסייע ו, ואז הייתי ממליץ לחפש מאמנים שמתמחים עם נוער. כך שבמקרה הזה הייתי ממלית לפנות לטיפול, אולי התנהגותי. אני מאחל לו (ולכם) המון הצלחה ומצטער שלא יכולתי לסייע יותר. יובל

מנהל פורום אימון אישי, זוגי ועסקי