כסף במקום הראשון

דיון מתוך פורום  אימון אישי, זוגי ועסקי

07/11/2009 | 22:15 | מאת: מיכל

שלום אני מיכל בת 22, אני ובן זוגי בשנה האחרונה הכרנו בטיול בחו"ל, כחצי שנה טיילנו יחד וחזרנו יחד לארץ. בחודשים הראשונים הכל היה בסדר ועכשיו היחסים מתחילים קצת להדרדר... אני מודעת למספר דברים שאינני אוהבת בו, אך גם מודעת לכך כי אני אוהבת אותו מספיק בשביל להתמודד עם הדברים האלו. אך לצערי לאחרונה נראה כי התכונות הרעות שלו מחריפות. הוא בחור בן 23 אינטליגנטי ביותר עם אהבה רבה מידי לכסף. חשבתי שהכל בסדר כל עוד הוא אוהב אותו פחות ממני, אבל בזמן האחרון זה לא מרגיש ככה. הוא סטודנט ובנוסף עובד בלילות בהיקף של משרה מלאה - מה שיוצר זמן מועט ביותר יחד. כשהזכרתי את העיניין שאני כמעט ולא רואה אותו ומתגעגעת, הוא הסביר לי כמה חשוב לו כסף כרגע ואיך הוא מתכוון לקחת משמרות נוספות כדי להגיע למשכורות מפוארות יותר... ששאלתי אותו על מה זה יבוא הוא פשוט הסביר שהוא לא רוצה לאבד אותי אבל זה מה שהוא צריך כרגע... כאשר אנחנו מדברים על העתיד הוא מצייר לי תמונות של בית וילדים ומרעיף עלי אהבה, אבל שחיים יחד ביום יום הוא מראה לי תמונה אחרת לגמרי, תמונה מנוכרת יותר שבה כסף חשוב יותר ממני ו"תמיכה אחד בשני היא לא ערך עליון" (במילים שלו). חשוב לי מאוד אהבה ותמיכה, ומנגד אני לא בן אדם שאוהב כסף. אני מקבלת את העובדה שהוא לא הגבר כי מפנק בעולם אבל אני לא יודעת אם אני צריכה לקבל את העובדה שאולי אני מספר שתיים במערכת יחסים הזאת. אני אוהבת אותו באמת, יצאתי עם גברים בעבר ומעולם לא הרגשתי ככה לאדם, מרגע שידעתי שאני אוהבת אותו גם ידעתי שהוא הבן אדם שאני רוצה לחיות איתו ולגדל איתו ילדים... לצערי התמונה המושלמת שציירתי לעצמי קצת מתפוררת לי כרגע מול העיניים ואני פשוט לא יודעת מה לעשות... להעמיד אותו במקום? למען האמת שאני קצת פוחדת שאם אני ישאל אותו מה אתה מעדיף כסף או אני, הוא יבחר בכסף...

היי מיכל, תודה על הפנייה. ההודעה שלך די העציבה אותי. את משמעת אותנטית, רואה לנגד עינייך את אהבת חייך והמקום הבטוח שלך ולאט לאט הביחד הזה מתפורר ואת כבר מרגישה כמספר שתיים במערכת הזאת. אני מבין מאוד את הקושי ושמח שאת לא ממהרת עם החלטות בעניין. יתכן שזה באמת האחד ויתכן שחוסר ההתאמה גודל מההתאמה. צריך לבחון את הדברים בצורה יסודית יותר. ראשית, מבחינת ערכים עושה רושם שיש ביניכם מחלוקת ברורה אחץ - כסף (או ביטחון כלכלי כערך) זה חשוב מאוד לבן זוגך ומבחינתך הביחד נותן לך ביטחון והכסף הוא שולי. איזה עוד דברים חשובים לך בזוגיות? ובבן זוג? מעבר לכך נשאלת השאלה אם החזון המשותף שבן זוגך מציג הוא מטרת העל שלו והכסף רק אמור לזרז את ההגעה לשם או שהכסף היא מטרת העל שלו וכל החיים יהיה המרדף אחרי הכסף. זה ניתן לבחון בצורה די פשוטה - לברר עם בן הזוג מה השאיפות שלו ומה מטרתו - כמה אם ירוויח בחודש ירגיע אותו ומתי הוא ירגיש שהוא כבר במקום בטוח (חסכון בבנק?) ברמה הכלכלית. וכמובן, אחרי שהביטחון הכלכלי הזה יהיה, מה התוכניות שלו - להרחיב את עסקיו או להתחיל להינות מהזוגיות והמשפחה. אלו שאלות נוקבות שנדמה לי שיוכלו לתת לך תמונה יותר בהירה לגבי העתיד. אשמח לקבל התייחסותך, בהצלחה, יובל

מנהל פורום אימון אישי, זוגי ועסקי