הכל עניין של גישה?

דיון מתוך פורום  אימון אישי, זוגי ועסקי

14/07/2007 | 14:59 | מאת: יאיר

שלום רב, אני בן 24,סטודנט בעיסוקי.הצלחה מועטה מדי עם נשים הביאה אותי למצב של התמרמרות וציניות כלפיהן וכלפי עצמי,זאת למרות שבהתחלה באתי בגישה חיובית.אומרים כי בכל הנוגע להצלחה עם נשים, הכל עניין של גישה. האמנם? יאיר.

הי יאיר, תודה על פנייתך. ראשית, גם גישה כנראה היא לא ערובה להצלחה, אבל זה בטח הבסיס. מה אתה חושב? איך גישה יכולה לסייע ביצירת קשרים? ואם זה לבד לא מצליח - אז מה לדעתך צריך להיות שם עוד פרט לגישה? מתי גישה בלבד כן יכולה להצליח (בכל תחום חיים)? מהיכרותך עם תחום ההיכרויות, מה מצפים מאיתנו? אני מזמין אותך לכתוב לך חזון זוגי ברור - מי אתה רוצה שתהיה בת זוגך? איך היא תראה? מה היא עושה? איך היא מבחינת אינטילגנציה? מה הכי חשוב לך בזוגיות (גם אם לא הייתה רצינית - תחשוב מה אתה רוצה)? ממתין לתשובותיך. שבוע טוב, יובל פייס

22/07/2007 | 22:25 | מאת: אילן אמיתי - מאמן ומגשר

שלום יאיר, אני מבקש להעיר מספר נקודות, ואולי הן יאירו לך נקודות מבט נוספות מעבר להתייחסותו של יובל. הראשונה היא שאמנם גישה היא חלק בלתי מבוטל בכול מערכת יחסים. מערכת מורכבת לפחות משני גורמים (זה נכון גם לקשר בינך לבין עצמך-גם אז יש שני גורמים). כאשר שני הגורמים אינם מסונכרנים, בגלל אי-התאמה כזאת או אחרת, הגישה יכולה להפחית או להעצים את עוצמת הקונפליקט. ובכך להפחית או להגדיל את הסיכוי להתגבר עליו בצורה נכונה. השאלה שאתה צריך לשאול את עצמך, לדעתי כמובן, היא מדוע אי-ההצלחה גרמה לך להתיק את מוקד הבעיה לנשים, לפני שבדקת מה תרומתך לכשלים במערכות היחסים שהיו לך. האם דפוס כזה קיים גם בשטחים אחרים? למשל מה קורה בעבודה אם אינך ממש מצליח בה? האם אתה מפתח תחושות שליליות כלפי הלימודים, אם נדפק לך סמסטר? הכלים שהוזמנת להשתמש בהם, יכולים בהחלט להועיל כחלק מהתהליך של ההתבוננות שלך בעצמך. ובכל מקרה, נראה לי שפנייתך באה בזמן, שכן אימוץ הדפוס של העברת תחושות שליליות לצד שני, כאשר אינך מצליח באותו תחום, בהחלט עלול להערים מכשולים בעתיד. כל-טוב ובהצלחה, אילן

מנהל פורום אימון אישי, זוגי ועסקי