שלום

דיון מתוך פורום  אימון אישי, זוגי ועסקי

14/07/2007 | 12:13 | מאת: orange5

יש לי בעיה. מאז שאני מכירה את עצמי אני סובלת מפגיעות יתר מדברים שנאמרים לי על ידי הזולת. ידוע שהישראלים קצת חצופים, אבל ממש בלי כל קשר אני נפגעת מאוד מהר ונעלבת מאוד מהר. הדבר מאוד מקשה עליי להתנהל בחברה ובעבודה. ברור לי שזה עניין של אופי וכד'. השאלה שלי הינה יותר בכוון הפרקטי התנהגותי : האם יש איזו דרך פסיכולוגית שהוכחה כיעילה אשר עוזרת בהדיפה מהירה של העלבון מעליי ? נניח, היגד מסויים כמו : "אני חזקה ולא נפגעת" או אולי חשיבה מסויימת כמו : "האדם הזה מסכן, ויש לו בעיות ולכן אסלח לו ולא אפגע ממנו כעת" או "אל תחשבי על מה שנאמר ועברי הלאה" - אגב מדובר בדברים שניסיתי אבל אני מחפשת רעיונות קצת יותר חזקים מכיון שאלו לא תמיד עובדים ולא תמיד יעילים. לכן שאלתי היא בעצם ממש ממש לכל אדם שקורא כרגע את פנייתי : איך אתם נוהגים להתמודד עם עקיצות והעלבות או עם יחס לא הוגן מכל סוג ? מה אתם אומרים לעצמכם ברגעים אלו ??? האם יש לכם שיטה ?

שלום, תודה על פנייתך. בגדול, מאחר ואנחנו פורום שעוסק באימון - התשובה תהיה מבוססת קואצ'ינג. אבל לפני כן, אם אני חובש רגע את כובע הגרפולוג - שם למדנו שהפסיכולוגיה איפיינה טיפוסים הנעלבים בקלות, ומהתיאורים שלך - את גם לא ממש מגיבה לפגיעה כלפי חוץ (עונה לפוגע) וכאן נוצר הקושי האמיתי. לפסיכולוגיה אגב פתרונות מאוד יפים לעניין. וכעת נחזור למה האימון יכול לעשות עבורך. ובכן, בשפה הקואצ'ית תחושותייך מכונות חסם הצלחה (גרמלין, שדון). זה משהו שקיים אצלך ומפריע לך בתפקוד לעתים. אגב, זה החסם שהעלת הוא אחד החסמים שבהחלט בתהליך אימוני מלא אפשר להתגבר עליו. שאלתי הראשונה אליך - מה תרומתו של החסם הזה? ממה הוא מגן עליך? את שואלת אותנו מה אנחנו אומרים ברגעים אלו - ואני רוצה להחזיר אותך לשאלה הזאת (אגב, שאלה אימונית טובה...) - מה את אומרת לעצמך ברגעים אלו? איך את מרגישה שאת נעלבת? כמה זמן השפעה יש לכל עלבון שכזה? איך את מגיבה מול המעליב? המלצתי פה לא פעם על הספר "לאלף את השדון". אני ממליץ גם לך לנסות אותו. יש מתאמנים שהספר עושה להם פלאים (יש כאלה שסתם נחמד להם לקרוא אותו...). אז גם לך אני ממליץ. והמשימה שאני ממליץ לך לתחילת הדרך - תכיני רשימה כל יום מי העליב אותך ומה היו התכנים שהעליבו אותך. ככה, במשך שבוע. ותחזרי אלינו, ננסה לעזור. שבוע נפלא! יובל פייס

מנהל פורום אימון אישי, זוגי ועסקי