קואצינג לזוגיות

דיון מתוך פורום  אימון אישי, זוגי ועסקי

29/04/2007 | 18:27 | מאת: רוני

שלום, רציתי לשאול איך קואצינג יכול לפתור בעיות בזוגיות של זוגות נשואים? מה התהליך לקואצינג זוגי ? תודה רוני

היי רוני, תודה על פנייתך. ראשית, בנושא הקואצ'ינג הזוגי אני באופן אישי משלב אלמנטים מתחום הגישור, למרות שלאימון יש כלים נפלאים לגעת בנושא הקשרים. קואצ'ינג זוגי עובד בשני מישורים - האחד - עבודה עם כל צד, בניית מפה אסטרטגית, בירור ערכים, צרכים, חזון אישי והאינטרסים של כל צד. לאחר מכן בוחנים את הערכים והחזון בתחום הזוגיות (שהם שונים לא פעם מהערכים הכלליים של האדם). המישור השני הוא הקשר (עבודה משותפת) - בודקים היכן האינטרסים מתנגשים ואיך כל צד יכול לסייע לצמיחתו של האחר, ללא פגיעה משמעותית באינטרסים של האחר, תוך כמובן ויתור לטובת הזוגיות (כי הרי כל זוגיות היא קודם כל ויתור). תחום האימון מכיר בכך שמשפחה זה המפעל המסובך בעולם. יש שניים או כמה 'אגפים' (תלוי אם יש ילדים...), שלכל אחד אינטרסים ורצונות משלו - לעתים שונים באופן מובהק מהאחר. הדרך להגיע לנחלה היא באמצעות יצירת מפת אינטרסים ברורה ותרגול המערכת בלווי המאמן. כמו כן תבנה תוכנית פעולה עם יעדים ברורים. רוב העבודה נעשת אחרי שעות האימון, במטלות הבייתה, לעתים משותפות ולעתים לכל צד בנפרד (כאשר הצד השני אינו מודע בהכרח למטלה). אני מציע להתחיל חלק ממערכות אימון זוגיות בכמה תרגילים משותפים - אחד מהם, שלעתים הוא מפתיע ביעילותו - הכינו שתי טבלאות כל אחד מבני הזוג. חלקו את הטבלה לשלושה טורים - 1. מה ציפיתי מבן הזוג? 2. מה קורה בפועל? 3. איך אני מגיב? הטבלה השניה תחולק לשלושה חלקים גם כן: 1. מה בן זוג ציפה ממני? 2. מה קורה בפועל? 3. איך הוא מגיב? לאחר מכן תתחלפו בטבלאות ותדברו על התוצאות. תבחנו היכן צדקתם והיכן טעיתם, ואם טעיתם - מה הטעות ומאין היא נבעה. בכל אופן, יש שלל אפשרויות אימוניות לעבוד עם זוג, והתוצאות בחלק גדול מהמקרים מפתיעות. אני מקווה שעניתי לך על קצה המזלג, ואם תרצי פרטים נוספים, אני כאן לשרותך. בהצלחה רבה, יובל פייס

09/12/2007 | 05:39 | מאת: אהוד

היי יובל הייתי מעוניין לשוחח איתך בעניין משבר בזוגיות עקב תקשורת לקויה. תשלח לי במייל את תגובתך.

05/04/2009 | 10:59 | מאת: אבי

אני ובת זוגתי עברנו דרך של התגשמות עם המאמנת מרים קדוש פשוט מדהים. http://miriam.comze.com/ האתר של מרים קדוש.

מנהל פורום אימון אישי, זוגי ועסקי