קושי לסלוח

דיון מתוך פורום  אימון אישי, זוגי ועסקי

24/06/2009 | 09:01 | מאת: תמי

היי, אני בת 20. ובעייתי: קושי לסלוח. אם חבר, בן משפחה פוגע בי, זה נורא מכביד עליי וקשה לי נורא לסלוח. אני רבה הרבה עם אמא שלי, וככה יוצא ששבוע מדברות ושבועיים לא. קשה לי לשמוע דברים לא טובים שאנשים יקרים לי אומרים עליי באוזניי אחרים. זה שובר אותי. זה מהדברים שלא יוצאים לי מהראש למשך שבועות. אני יכולה להעיד על עצמי כעל מי שנותנת את כולי בקשרים עם אנשים, ולכן נוטה להיפגע כשזה לא הדדי, ולרוב זה חד צדדי. איך לשחרר? איך לא ליטור? יש לי אחות בת 19, ואני מרגישה שיש מעין תחרות בנינו, לא נעים לי להיות בחברתה, האם זה בסדר להתרחק ממנה? כי זה המצב כעת אני מבחירה לא מדברת איתה מאז ריב שהיה לנו. בד"כ משלימות לאחר שבוע.. אך הפעם אין לי שום צורך להתקרב, עושה לי טוב לא להיות איתה בקשר. בתודה תמי

היי תמי, הנושא שאת מדברת עליו הוא, כפי שאני רואה אותו, בעיית רגישות. את נעלבת בקלות, את מרגישה שאת נמצאת בתוך תחרות סמויה ואת מנסה להתרחק מאחותך במקום להתמודד. אני חושב ששווה לנסות ולעבוד על נושא רגישות היתר. בעצם יש לי כמה שאלות שינסו להבהיר את העניין: 1. ממה את נפגעת? 2. מה אומרים עליך מאחורי הגב ומה נכון מתוך הדברים? מה לא נכון? 3. מאיפה הקושי לסלוח? 4. מה המחיר שאת משלמת על הקושי הזה? 5. מה מהות התחרות שיש בינך ובין אחותך? 6. איך ךדעתך היא מרגישה עם הנושא? אמשח לקבל תשובותיך ונמשיך בהתכתבות! תודה, יובל

מנהל פורום אימון אישי, זוגי ועסקי