שינוי מקצועי

דיון מתוך פורום  אימון אישי, זוגי ועסקי

01/07/2007 | 12:19 | מאת: גלית

אני בת 32 מת"א, עובדת כבר כמה שנים כמזכירה. כרגע אני עובדת (כבר שנה וחצי) במשרד עו"ד בשעות צהריים-ערב (15:00-21:30) בהתחלה זה היה נחמד שיש את כל הבוקר פנוי אבל עם הזמן מיציתי, מה גם שאני לא יכולה לעשות כלום בערב, גם כי אני כבר עייפה מכל היום וגם כי זה מאוחר מדי לסדנאות, הרצאות וכו', דבר שמאוד אהבתי לעשות בעבר (אני לא מדברת על בילויים, זה בהחלט אפשרי). אם בכל זאת יש לי פעילות שאני לא רוצה להפסיד, אני נאלצת לבזבז לי יום חופש בשביל זה. העבודה די משעממת, שוחקת ומוצתה. הדבר היחיד שמשאיר אותי שם זאת המשכורת. אני מרוויחה שם 6,000 ש"ח נטו (לפעמים יותר, תלוי בשעות הנוספות שצברתי) וגם עם המשכורת הזאת אני בקושי מסתדרת. ברור לי שאם אעבור לעבודת בוקר (כמזכירה) אני לא ארויח את אותה משכורת ולכן לא מיהרתי עד היום לעזוב. אני נורא רוצה לשנות כיוון, רוצה לעבוד עם אנשים, רוצה משכורת טובה, רוצה עניין בעבודה אבל אין לי כיוון, שכן כל הזמן עבדתי רק כמזכירה ואין לי שום ניסיון במשהו אחר. מישהו יכול לתת כיוון? עצה? אני נובלת לי שם לאט לאט...

גלית שלום, תודה על פנייתך. העניין שהעלת - כיוון מקצועי - הוא אחת הבעיות המרכזיות שעולות במסגרת אימונית. אחד הדברים היותר מתסכלים בחיים זה לבזבז אותם על משהו שאת לא נהנת ממנו והוא רק מספק פרנסה, שגם היא לא מתאימה לצרכייך. לאימון יש כלים נהדרים לבחון את המצב - - אנחנו בודקים ערכים, מה חשוב לך ומה את אוהבת. - מבררים חזון - לאן את רוצה להגיע. - אילו חסמי הצלחה מונעים ממך להצליח ומה ניתן לעשות כדי להתגבר עליהם. - איך ההשפעה של הכל על חייך. - תוכנית פעולה מדוייקת לכמה חודשים עד שתגיעי לנחלה. בינתיים, אני מזמין אותך למטלה קצרה שמטרתה לאתר אלמנטים חזוניים - תחשבי מה היו תקופות האושר בחייך. תעלי אותך על הכתב ותבררי אילו אלמנטים הופיעו שם. זה יכול להיות גם לפני שנים. אגב, אם התקבלת למשרד עורכי דין, כנראה שיש לך יכולות גבוהות. מודעות גבוהה זה ברור שיש לך. לכן, אני מאמין שכל שינוי בו תחפצי יוכל להתממש ולקדם אותך לאן שתרצי להגיע. בקיצור, הכל בידיים שלך. אשמח לקבל את הרשימה שהכנת (מהמטלה) ולנסות לכוון אותך כדי שתטעמי קצת מהאימון. בהצלחה! יובל פייס

מנהל פורום אימון אישי, זוגי ועסקי