מחשבות על פרידה

דיון מתוך פורום  אימון אישי, זוגי ועסקי

08/02/2009 | 10:51 | מאת: שובל

שלום יובל, אני בת 39 ונשואה כבר כ-10 שנים+ 2 ילדים בגיל גן. בעלי ואני חברים טובים, והוא בד"כ אבא טוב, אבל כאן זה נגמר... אין ביננו סקס, אין ביננו משיכה. אני מרגישה שהוא לא אוהב אותי, לא אכפת לו ממני, הוא לא דואג לי, וגם אני התחלתי להתנהג ככה בשנים האחרונות,כשהרמתי ידיים. כשאנחנו לא רבים אנחנו מתקשרים יפה, מדברים ומתייעצים.כשאנחנו רבים זה מכוער, ילדותי וקטנוני(גם מצידי- אני נגררת בקלות), והרבה פעמים לפני הילדים... יש לו המון תכונות "גבריות" טיפוסיות שתוארו כאן בפורום בפרטי פרטים בהודעות קודמות, קראתי ונדהמתי לגלות תכונות דומות עד זהות(קמצנות, חוסר אכפתיות,אי השתתפות במטלות הבית, ילד שלא מתבגר, ועוד).היינו מספר פעמים בטיפולים זוגיים, שלא עזרו. אני מתלבטת המון לאחרונה: 1. להשאר בנישואין בלי אהבה ובלי סקס, מתוסכלת מרירה ופגועה רוב הזמן, אבל עם "שקט תעשייתי" בבית- ומינימום פגיעה בילדים, שכבר מבינים הכל. 2. להפרד (ולא להתגרש)ולהתחיל לחיות סוף סוף,אבל עם חשש לילדים,למקור הכנסה ועוד. אני בטוחה שלא תוכל לפתור את הבעיות אבל אשמח לקבל כיוונים למחשבה. תודה

היי שובל, אכן, את מתארת כאן משבר לא פשוט וצורך בקבלת החלטה משמעותית מאוד. אני רוצה לנסות ולשקף את דברייך - מצד אחד - אפשר להמשיך כמו שהדברים מתרחשים, זה יצור שקט תעשייתי (אמיתי?) בבית, תבטיחי הכנסה אבל תוותרי על אושרך במובנים מסויימים. מצד שני, פרידה, לחיות בחשש כלכלי מסוים (או אין שקט תעשייתי), אבל אולי להגשים את עצמך מבחינה אישית, להינות ולהיות יותר מאושרת בזוגיות אמיתית. השאלות האלה, לכאן או לכאן, הן כבדות משקל. ברור שהמקום שבו את נמצאת כיום הוא נח מבחינות מסויימות אבל מתסכל מאוד מבחינות אחרות, והשאלה תמיד - מה יותר חשוב לך. אני חושב, שעצם העלאת הנושא, התשובה די ברורה. חסר לך משהו, וזה משמעותי. ולכן אני רוצה לתת לך כמה כיווני חשיבה באמצעות שאלות. את כמובן מוזמנת לענות בפורום, ואשמח להמשיך את ההתקשרות - 1. מה המשמעות של זוגיות עבורך? 2. מהי זוגיות בכלל מבחינתך? 3. מה המשמעות של אינטימיות? 4. מה המשמעות של יציבות כלכלית מבחינתך? 5. מה יותר חשוב לך - יציבות כלכלית, או זוגיות ואינטימיות? 6. איפה את מוצאת את אושרך היום? 7. מה מעניין אותך? אשמח לקבל תשובותייך ולהמשיך את הדיון מפה. אני ממליץ לך גם לקרוא את לאלף את השדון, זה יכול לעזור לך קצת בהתמודדות עם הפחדים. ממתין לתשובותיך, והמון הצלחה! ברור לי שאת נמצאת באחת הסיטואציות המסובכות והלא פשוטות בחייך. יובל פייס

03/04/2009 | 05:16 | מאת: מיכל גולני

שובל, את נמצאת בפני החלטה מאוד קשה. וטוב שאת נעזרת במקום כמו זה . כשמתיעצים עם חברות , למשל, הן לפעמים מכניסות את החששות בחיים האישיים שלהן . שאלי את עצמך בנוסף לשאלות החשובות של יובל: - אם הבת שלי היתה בעוד כמה שנים בבעיה דומה מה הייתי מציעה לה? -דמיני את עצמך בעוד 20 שנה - איך את רוצה להרגיש שהעברת את חייך? -באיזה מצב את מסוגלת להיות במיטבך כאמא וכאדם?-כשאת בנישואים האלה או מחוץ להם? שימי לב לביטויים שאת משתמשת בהם כמו : "לחיות סוף סוף" -כמה כמיהה ותסכול יש כאן.- מה זה לחיות בשבילך? מיכל גולני מאמנת נשים במצבי פרידה ולאחר פרידה 050-6876738

מנהל פורום אימון אישי, זוגי ועסקי