החיים קשים...

דיון מתוך פורום  אימון אישי, זוגי ועסקי

17/11/2008 | 11:12 | מאת: טובה

שלום יובל כיצד אפשר לגרום למישהו להתחיל להרגיש רגשות חיוביים? בעלי רואה בד"כ רק את הקשיים בחיים ואת הדברים שלא מצליחים, הוא נותן בד"כ פרשנויות פסימיות לכל מה שקורה (החל ממשחק כדורגל "הם בטוח מפסידים, חבל על הזמן" וכלה בציון אחד רע של אחד הילדים או במקרה שמישהו שוכח את החלב בחוץ...) ומקשה את החיים עליו ועל כולם. אנחנו נשואים כבר 18 שנה ואני יכולה לספור על כף היד את מספר הפעמים שהוא צחק צחוק מתגלגל או שמח ממש מכל הלב, שלא לדבר על ספונטניות או סתם קלילות דעת. הוא אומר שהוא פשוט לא מרשה לעצמו להרגיש חיובי ושמח, כל דבר הולך אצלו קשה, הוא ממש לא יודע לפרגן או לתת מילה טובה- לא בזוגיות ולא בהורות וגם לא לעצמו. איך בכלל מתחילים להתמודד עם תופעה כזו? עלי לציין שאנחנו מסודרים מבחינה כלכלית עם עבודות קבועות וטובות כך ש"עול החיים" אינו הסיבה... תודה

הי טובה, תדוה על פנייתך. אני מבין מאוד לליבך, זה לא פשוט לקיים קשר עם אדם סגור שקשה לו להשתחרר למשך שנים. יש לי כמה שאלות שאשמח אם תעני: 1. מה בכל זאת גורם לבעלך להתגלגל מצחוק? 2. מה מבחינתך יהווה שיפור? 3. איך את מרגישה כלפיו? 4 איך לדעתך הוא מרגיש כלפיך? 5. מה לדעתך הביא אותך להתעמק בבעיה דווקא עכשיו? אשמח לקבל תשובותיך. בהצלחה, יובל

מנהל פורום אימון אישי, זוגי ועסקי