בעיות בזוגיות

דיון מתוך פורום  אימון אישי, זוגי ועסקי

15/11/2008 | 22:34 | מאת: ***

שלום, רציתי להתייעץ לגבי זוגיות שלא טוב לי בה כרגע! נשואה מזה שנתיים וכרגע אני אחרי לידה ראשונה. לפני החתונה הסקס היה בתדירות גבוהה והתנהגות בעלי הייתה שונה מהיום. אפשר לומר מהרגע שהתחתנו סקס לא מעניין אותו, נכון ילדתי לא מזמן - הסקס היה למטרת הילד וטו לא מבחינתו. לגבי החיצוניות שלו, לפני החתונה "הצלחתי" לשלוט ולהחליף לו מלתחה, ספר... כיום הבנאדם לא איכפת לו איך הוא נראה, לוקח לו חודשים להסתפר, קניית בגדים זה כאילו בשבילו יום אבל. מאז החתונה הוא משמין ונראה מבוגר כ 10 שנים מגילו. לעיתים אני קונה לו בגדים לבדי, ולגבי מספרה אני מאיימת עליו שאם לא ילך לא נעשה דברים שהוא אוהב כמו לבקר את קרוביו... הוא מתנהג כתייר בבית, לא עוזר במטלות הבית ואף מתנהג כפרזיט. הוא טוען שהוא מעריך אותי ואת מי שאני אבל זה לא נראה ככה בכלל. אני מיואשת מאוד, למרות שאני כרגע בבית זה לא אומר שאני אמורה לבד לבצע את כל מטלות הבית עם כל הכבוד הטיפול בתינוק דורש לא מעט זמן ואף מעייף. לאחרונה הזלזול בעצמו או לקרוא לזה קמצנות מגיעה לשיאים חדשים שהבנאדם עימו התחתנתי לא מנקה את עצמו לאחר שנמצא בשירותים מה שאומר שכולו מסריח ואני אמורה לכבס את תחתוניו...שבא לי להקיא מהם וממנו,אז השיטה שלי היא שיזרוק אותם לפח (לא יודעת אם זה עובד כי כבר היו פעמיים כאלה). אני עובדת עצות, בסה"כ התחתנתי איתו מאהבה ואני כן אוהבת אותו (הרי לא כל יום אני מוצאת תחתון מסריח ולא כל יום אני רוצה שיקנה בגד), אבל לא יודעת איך להתמודד עם הקמצנות והזלזול שלו בעצמו וביחסים ביננו מאז שהתחתנו. תודה על הקריאה ומקווה לקבל עצה טובה.

הי ***, תודה על פנייתך. התיאור שהעלת הוא די חוזר על עצמו. לא כל פעם, ובמינונים שונים, אבל קורה. כנראה שכשאנחנו מחפשים אהבה יש לנו דרייב שונה אחרי שמצאנו והתמסדנו. אבל זה בהחלט לא צריך להיות כך. קשה לי קצת לענות לך על כל העניינים שהעלת כי חסרים לי פרטים - 1. אמרת שאת אוהבת אותו ודיברת על הערכה מצידו - את יכולה לפרט? מה התחושות ביניכם? 2. איך התקשורת ביניכם? 3. איך הוא מגיב לטענות? 4. מה את מצפה שהוא יעשה יותר? מה בכלל היית רוצה שיקרה בזוגיות? 5. אם המצב ימשך כפי שהוא, לאן להערכתך זה יוביל? אשמח לקבל תשובותייך. בינתיים אני ממליץ לך לקורא את הספר של ד"ר פיל, המדריך להצלת הזוגיות. יש שם כמה רעיונות שעשויים לעניין אותך. אנא עדכני אותי. תודה, יובל פייס

16/12/2008 | 00:42 | מאת: ***

תודה על תשובתך קודם כל, אשמח לקרוא את הספר ומקווה שיעזור לנו לשקם את הזוגיות. קודם כל אני אוהבת את בעלי, הוא בנאדם טוב, יש בו קסם ששובה את הלב של כולם, סוג של ילד תמים ומתוק. זה לא שלפני החתונה לא ידעתי שהוא קמצן, ראיתי את הקמצנות יותר כחסכנות, אוולי בגלל שכלפיי הוא היה לארג' והיום הוא לא רק מתקמצן עליי אלא גם לוקח לי לפעמים את האשראי הפרטי שלי כדי שלא אבזבז. חשוב לי לעדכן שאני לא פראיירית ולא אישה קטנה ומסכנה, אני עצמאית ויודעת להסתדר בחיים ומפולפלת יותר ממנו. הוא מעריך אותי מאוד כרעיה שנראית טוב ואיכפת לי ממני וממנו, כאמא וכעקרת בית זמנית. הוא היה ילד מפתח אם אינני טועה רוב ילדותו כך שאני לימדתי אותו מה זה אוכל. הוא לא היה אוהב חצי מהדברים שהיום הוא לא מוותר עליהם גם כי לא הכיר אותם וגם כי לא היו טעימים כשלי. נראה לי שלאט לאט אני מתרגלת לחוסר עזרה מצידו, מאחר וגם כשהוא עוזר אז זה לא נקי בכלל וגורם לי לחזור אחריו. התקשורת ביננו בסדר, אני חייבת לציין שבפעם הקודמת שכתבתי אם אינני טועה היינו אחרי ריב ולא רשמתי סתם דברים אבל הסתכלתי עליו בצורה שונה מעכשיו אבל אני עדיין חושבת שהקשר שלנו טעון שיפור. אין ביננו סקס, משיכה ואהבה יש, אני מרגישה זאת ממנו, הוא אומר שהוא עייף ולא בא לו ומבטיח לי בסופי שבוע ולי ממש לא בא לתזכר אותו, כשדוחים אותי אני מתרחקת ומסתגלת למצב החדש. הוא באמת עובד קשה והפרנסה כל הזמן בראש שלו, הוא רצה שאחזור לעבוד ולא אשאר בבית בתום חופשת הלידה כי לאחרונה התחייבנו על משכנתא, הוא כל היום מדבר על כסף, כמה יש, כמה ירד כמה יירד כמה יכנס.....אולי זוהי הסיבה לחוסר רצון שלו לסקס. בנוסף יש לו אמא שמשפיעה עליו, והוא לא יודע לסנן דברים ומספר לי כל מה שהיא אומרת, עליו, עלי ועל אחרים, מה שגורם לי לעצבים, לעימותים איתו כי הוא מצדד בה עד הריב ואחכ בי...,אני מסבירה לו שאם לא יצדד בי גם אם אני טועה לפחות למראית עין, הוא יחזור לבית של אימו ויתגורר איתה! לטענות כלפיו הוא מבטיח כל הזמן להשתנות, להיות נקי, לרדת במשקל, להוציא יותר כסף על דברים שנראים לו שוליים ולדעתי הם הא' ב' של החיים (בגד יפה, נעל איכותית כי נעל ב 2 שח גם לא נוחה גם עושה יבלות וגם מריחה נורא תוך שבוע מיום הקנייה)... אבל הוא טוען שהמפתח להרגיע אותי זה לומר לי אמן וכן כדי להרגיע אותי לפני שנריב. אני מפחדת שלאורך זמן אחפש ריגושים במקומות אחרים כי אני חמה ואוהבת מגע ותשומת לב ואז לא נהיה יחד...מה שלא הייתי רוצה שיקרה כי שוב כמו שאמרת עד החתונה הכל דבש ורק אחכ יוצא הפרצוף האמיתי (במילים קצת אחרות). אני לא רוצה לקום עוד 5 שנים ולומר שעדיין אין סקס, שלא תחשוב שאני ניפומנית אבל לדעתי קשר ללא סקס הוא אפלטוני ולא בא לי אחד כזה! עם הקמצנות אני מסתדרת ומצליחה גם אם קשה להוציא ממנו מה שאני ו/או הוא צריכים... מה עושים? איך נחזיר סקס למיטה<? איך לגרום לו לחשבן פחות למשפחתו? שכן חשוב לי לציין שלפני הלידה לא התעניינו בנו בכלל ומאז הלידה רוצים לכרכר סביבנו ועוד אצלנו, כלומר רוצים שנארח אותם כל הזמן מה שאני לא מאפשרת מאחר ובעלי סיפר לי שאימו לא רוצה לארח כי עושים לה בלאגן, כלומר בא לה לרכב עלי. והשיא היה שהיא הזמינה לא רק את עצמה אלי וכששמעתי מיהרתי להתקשר אליה ולחזור בה מהזמנתה שכן אינני מוכנה וערוכה. אני מעדיפה את האי התעניינות מצידם בנו, שכן מס' לא מבוטל של שנים לא אירחו אותנו, לא ביקרו אותנו ולא דיברו איתנו בטלפון ושאלו לשלומנו...ואני מעדיפה את שהיה, לא עושה לי טוב השינוי ובמיוחד לא כשהוא נעשה על גבי ועוד בכמעט כפייה!!!!!!!!!!! עזור לי בבקשה!!! תודה לך :)

מנהל פורום אימון אישי, זוגי ועסקי