שינוי מקצוע

דיון מתוך פורום  אימון אישי, זוגי ועסקי

03/10/2008 | 11:16 | מאת: צ'שר

בעלי לאחרונה מדבר לעיתים קרובות על החלפת מקצוע ,כאשר הוא עובד בסה"כ 8 חודשים בעבודה שהוא לא מרוצה מההנהלה שלה, כול זה לאחר 6 שנות לימוד הנדסה+הנדסאי שלטענתו אני שכנעתי אותו להמשיך בלימודים אלו למרות שהוא חשב לכיוונים אחרים, כאשר הוא מדבר על כיוונים אחרים הוא מדבר על הכול ,אין לו איזושהי נטייה לבחירה, אך כעת הוא מתעניין בלימודי ארכיאולוגיה, כמו שהזכרתי בפעם הקודמת שרשמתי בפורום רק הורי תומכים בנו כך שאנחנו יכולים לעמוד על הרגליים, הוריו משחקים איתנו חתול ועכבר וכשמדובר בהחלטות גורליות כמו מה ללמוד או היכן לקנות דירה הם פתאום נעלמים, כך שאני לא יודעת מה לומר לו ,אני בעצמי סטודנטית והוא כול הזמן מזכיר לי שאני לומדת מה שאני אוהבת.., ההבדל שמה שאני לומדת אפשר להתפרנס ממנו ומארכיאולוגיה לא ממש, אני לא יודעת מה לומר לו, ומה נכון לומר.

הי צ'שר, תודה על פנייתך. מצבו של בן זוגך מזכיר מצבם של אנשים רבים. הוא בחר כיוון, פרקטי, והוא לא מאושר ממנו. מצד אחד, את כבת זוגו, רוצה יציבות כלכלית וזה חשוב לך, בעיקר שהתומכים העיקריים בכם הם ההורים שלך. מצד שני, אם הבחור יעבוד בעבודה שלא מתאימה לו לאורך זמן, עלול להיות לזה מחיר כבד - בעיקר שיראה בך כמי ש "כפתה" עליו להישאר רק בשביל הכסף. לפיכך, אני חושב שקודם כל את צריכה לבחון את הדברים בצורה רציונאלית. תעשי בדיקה - כמה כסף אתם צריכים כדי להתקיים, ומה כל צד צריך להביא. ואז, כשהנושא הכספי מוסכם על שניכם, יהיה קל יותר לראות מה הוא יכול לעשות. התנאי הוא - שכל אחד מביא את חלקו. אני אשמח לראות את התוכנית ולחשוב איתך ביחד איך להתקדם. חג שמח, יובל

מנהל פורום אימון אישי, זוגי ועסקי