הצילו....אני צריכה עזרה דחופה...הלב שלי שבור...

דיון מתוך פורום  אימון אישי, זוגי ועסקי

06/09/2008 | 17:17 | מאת: נואשת

אני נשואה 4 וחצי חודשים לבחור שאני מאוד אוהבת ואיתו כמעט 3 שנים עברנו חודשיים נורא קשים של מריבות שנבעו בעיקר מחוסר הבנה ותקשורת הוא פשוט הפסיק לדבר הפסיק להתייחס... לפני שבוע וחצי הוא הודיע לי שהוא רוצה להתגרש ועזב את הבית גם אני עזבתי את הבית ניסיתי לדבר איתו הייתי סמרטוט אבל הוא לא מוכן לתקשר והוא נעול על ההחלטה שלו ניסיתי לדבר עם המשפחה שלו והם לא מוכנים להתערב בנושא מבחינתי השתיקה שלהם היא כהסכמה הוא אמר לי שהוא אוהב אותי אבל לא כמו פעם ושהוא פשוט הפסיק לראות אותנו יחד אני נתתי לו הכל אהבתי אותו כמו שבחיים לא אהבתי וכנראה שזה לא היה מספיק אני נלחצתי נורא מהעובדה שלא עשינו שום דבר עוד מלפני החתונה כדי להשקיע בזוגיות שלנו ניסיתי לדבר אבל אין קול ואין עונה הוא לא מוכן ללכת לייעוץ הוא פשוט רוצה לפרק את החבילה. מישהו אמר לי להיות אדישה אליו ללכת בראש שלו ואולי זה ישנה את ההחלטה וכך עשיתי ובאמת ראיתי שינוי אבל הוא עדיין בשלו. קשה לי אני לא יודעת מה לעשות אני לא ישנה לא אוכלת לא מתפקדת בעיקר כי אני עדיין רואה בעיניים שלו את המבט ההוא ... שרק אדם אוהב מסוגל לתת. אני שבורה ולא יודעת מה לעשות אני לא אדם מאמין אבל כל דבר אפילו הקטן ביותר אם יוכל לשנות את המצב אני אשמח לשמוע. כולם אומרים שהתחתנתי עם ילד , לא בשל לא בוגר ומי שמפסיד בכל הפרשה זה הוא אבל אני לא יכולה לחשוב על לאבד אותו. קשה לי נורא גם עם המשפחה שלו שתמיד אהבו אותי ועודדו את הקשר ביננו אני צריכה עזרה בבקשה איך להעביר את הכאב הזה שיש לי בלב.

שלום אנונימית, המכתב שלך מצער מאוד. אני מבין לגמרי את סערת הרגשות בה את נמצאת. אני חושב שהפנייה שלך מדוייקת ואמיצה, ואני שמח שנתת לנו את ההזדמנות לסייע לך מעט דרך הפורום. ראשית, זה בהחלט דבר קשה ביותר כאשר במערכת יחסים צד אחד רוצה כיוון אחד וצד שני רוצה כיוון אחר. אני לא בטוח עד כמה התהליך הזה ניתן לשינוי, אבל אם יהיה שינוי, הוא צריך בעיניי להתחיל בך. כמאמן, אני מציע לך לעבוד על צמך, לראות איך את מתקדמת - כשכל האופציות פתוחות. הייתי רוצה לשאול אותך כמה שאלות, ואשמח אם תחזירי לי תשובות: 1. איך היו הרגשות שלך לפני שהוא עזב את הבית? איך הרגשת כלפיו? 2. איך את מרגישה היום? 3. מה ההבדלים המרכזיים בין התחושות? 4. כשחשבת על זוגיות, איך ראית זוגיות מוצלחת ומאושרת? 5. מה היה בזוגיות שלך? מה הצליח ומה פחות? 6. אם הקשר יחזור - מה מבחינתך צריך לקרות בעתיד? מה ישתנה? 7. אם לא, איך את מתקדמת מכאן? 8. שאלה קשה - מה טוב בכך שה "פיצוץ" אירע דווקא עכשיו? אני מבקש להמליץ לך על ספר שאני קורא בימים אלה, שיתן לך פרספקטיבות מעניינות על אהבה והוא נקרא מה זאת אהבה של יורם יובל. וגם, אני מזמין אותך אם תרצי לפגישה אישית איתי כדי לנסות לעזור לך לעשות סדר בבלאגן. הפגישה, כמובן, תהיה ללא תשלום. אשמח לשמוע ממך כאן בפורום ולקבל תשובותיך. בהצלחה! יובל פייס

08/09/2008 | 09:08 | מאת: נואשת

שלום יובל ותודה על התשובה, אנסה לענות על השאלות : 1. לפני שעזבנו את הבית הרגשתי שאני באמת אוהבת אותו נכון היו קשיים אבל הוא גרם לי להאמין שאפשר לעבור ולנצח את הכל במהלך כל הריבים הוא אמר לי שיהיה בסדר ונעבור את זה והכל יהיה טוב ובסוף הנחית עליי פצצה הכל היה בבחינת אחד בפה ואחד בלב, בעוד שהוא תכננן להתגרש אני כבר התחלתי לפנטז על ילדים איתו.... 2. היום, אני מבולבלת אני אמרתי לו שאני לא מפחדת מגירושין או מלהיות לבד אני פשוט מפחדת מלא להיות איתו הוא אדם טוב ששינה אותי לטובה ושבאמת אני אוהבת נורא קשה לי לחשוב על חיים בלעדיו בלי לראות אותו בלי לזכות למבט הזה שוב אבל הוא פגע בי נורא ולדעתי הרים ידיים נורא מהר. 3. אהבתי ואוהבת אותו, אבל פתאום הוא נראה לי מישהו אחר חלש אופי ואולי לא מגיעה לו האהבה שלי אם הוא ויתר כל כך מהר. 4. היה לנו הכל, איפשהו בדרך משהו השתבש כן התחילו ריבים על חוסר הסכמה למשל על התנהלות כלכלית שלנו אבל בעיקר הייתי כל הזמן בבית הרגשתי שזהו עברה החתונה והוא הפסיק להשקיע לא רצה לצאת לא רצה לטייל אפילו לירח דבש לא נסענו החיים שלנו היו בית עבודה וחוזר חלילה היה לנו טוב אבל ההשקעה לא באה כשאני ניסיתי כן לעשות משהו התגובות לא היו חיוביות במיוחד. אני כן חושבת שצריך להתפשר ואני עוד יותר מזה חושבת שנישואין זו לא כותרת אלא עבודה אמיתית כאילו נחנו על זרי דפנה מרוב שהיה לנו טוב וכשהפסיק להיות טוב הוא פשוט הרים ידיים. 5. כמו התשובה הקודמת. 6. דבר ראשון התקשורת נמאס לי לדבר עם הקיר, לא משנה מה אני אומרת הוא אומר טוב ובסדר לא משתף אותי וכשלי היו ספקות לגביי הנישואין האלה הוא החזיק אותי עם להבה אופטימית שכן יהיה בסדר ובפנים התבשל עם משהו אחר , חסרה לי הפתיחות והתקשורת שהיתה ביננו, מעבר לזה קצת זמן לעצמנו לא רק עבודה ובית ולא רק לנסוע להורים בסופיש שבוע אנחנו צריכים זמן איכות לעצמנו. 7. אם הקשר לא יחזור, לא יודעת מה יהיה האמנתי שאני בחורה חזקה שיכולה להתגבר על הכל אבל הוא שבר אותי כך שאין לי תשובה מדויקת , אני מאמינה שאם הכל ייגמר אז כל אחד יתחיל בחיים חדשים שוב אני לא מפחדת מחיים לבד אני מפחדת לאבד אותו. 8. מה טוב? טוב שזה קרה עכשיו בשלבים הראשונים ולא כשיש לנו ילדים ובית ואז המצב שונה לגמריי זה גם מראה לי דברים עליו שלא ידעתי שקיימים ואני יודעת בוודאות שאני לא רוצה כמו הויתור המהיר על היחסים והחוסר תקשורת ביננו. יובל, אנחנו בני 28 בעלי עוד סטודנט שעובד הוא לחץ על הסיפור של החתונה לא אני בגלל זה קשה לי נורא לקבל את כל המצב הזה, יש לי הסתייגויות קלות גם מההורים שלו שלדעתי משפיעים עליו במקום להיות הכי נייטראלים שאפשר. קשה לי, אני מחכה שההרגשה הנוראית הזו תעבור אבל היא לא אשמח להפגש איתך אם תתן לי פרטי התקשרות או אפילו לשוחח עימך בטלפון תודה רבה

מנהל פורום אימון אישי, זוגי ועסקי