זוגיות במשבר

דיון מתוך פורום  אימון אישי, זוגי ועסקי

27/08/2008 | 15:19 | מאת: זאביק

הי, אני נשוי מזה שנה וחצי כמעט לאשה מדהימה שבחצי שנה האחרונה השתנתה ללא הכר. רצוי לציין שאנחנו ביחד במצטבר כשלוש שנים. הכרתי את אשתי כשפרקה חתונה עם אחר לאחר 6 שנים יחד וחודשיים של מגורים משותפים. עברתי בשנה וחצי האחרונות תקופה קשה בעסקים והפסד גדול של כסף והתקופה פגעה באשתי רבות ולצערי לא הייתי ערני מספיק בזמן להציל את הקשר בשל הקושי הפיזי, הנפשי והכלכלי. כיום תקופה של חודשיים אשתי מנותקת ממני ולא בטוחה במה היא רוצה, כרגע אני מחוץ לבית ונתתי לה זמן לחשוב למשך שבועיים מה היא רוצה. האם יש משהו שאפשר לעשות בכדי להציל זוגיות שהכעסים השפיעו על הרגש? תודה,

שלום זאביק, תודה על פנייתך. מצער לשמוע שאישה שאתה כל כך אוהב כועסת ומתרחקת. נדמה לי שעשית דבר נכון שלא נשארת בכח והעקת. השאלה הגדולה שעולה מהתיאור שלך - מה הבסיס של הקשר שלכם? מה הציפייה מהזוגיות? לדעתי, אם אתם עדיין משוחחים לעתים ויש תקשורת סבירה, יש עוד הזדמנות להציל. אני ממליץ לכם ללכת לטיפול (או אימון) זוגי משותף כדי לבחון את מהות הבעיה ועומקה. בינתיים, מה עלה בדעתך לעשות בנושא? איך אתה מרגיש כלפיה? מה אתה חושב שניתן לשפר את המצב? מה מבחינתך יהיה סיום אידיאלי של המצב? אני אשמח לשמוע ממך ובינתיים אני ממליץ לך לקנות לאשתך את הספר "לאהוב את מה שיש" של ביירון קייטי. תקרא אותו גם אתה, הוא יכול לתת פרספקטיבה נוספת למצב. שבת שלום ובהצלחה, יובל

08/09/2008 | 10:10 | מאת: זאביק

הי, אכן צדקת שאני אוהב ללא גבולות את אשתי. לצערי מצב זה גורם לי גם בעל כורחי לעשות הרבה טעויות רק מזה שאני מנסה בכוח אולי להציל את הקשר בינינו. לצערי מאז שחזרתי הביתה אשתי כול כמה ימים מחליטה החלטה אחרת פעם היא עוזבת ופעם לא ואני כבר מספר חודשים לא יודע מהוא יום ומהוא לילה. אני אישית הולך לטיפול אבל אני לא מצליח לשכנע את אשתי ללכת לטיפול לבד וגם לא לטיפול זוגי. אשתי נפגעה ממני רבות בשל התקופה שעברנו ודברים שעשיתי או לא עשיתי. אני פשוט ממש חסר אונים לגבי איך לשפר את הקשר כי בזה שהיא כול יום לא יודעת מה היא רוצה זה מוריד ומרסק אותי שוב ושוב למטה.

מנהל פורום אימון אישי, זוגי ועסקי