מבולבלת - צריכה חיזוק

דיון מתוך פורום  אימון אישי, זוגי ועסקי

22/08/2008 | 12:39 | מאת: מירה

הי אני בת 32 עברתי פרידה לאחר זוגיות של 4 שנים עם בחור מקסים אבל לא מתאים, הפרידה הייתה מצידי לפני כחצי שנה והוא גרם לי לרגשות אשם עצומים בכך שגרר את הפרידה מספר חודשים של בכי, אימיילים, מכתבים, ביקורי עבודה ובית בהפתעה ושליחת מתנות. מאחר והוא בחור מקסים, הייתי מאד אנושית עמו והבהרתי לו חד משמעית שאינני מעוניינת בקשר אך מעולם לא טרקתי לו טלפונים או לא פתחתי את הדלת כשהגיע בהפתעה ותמיד נתתי לו יחס מכובד. היום זה פחת כמעט לגמרה ופעם בשבועיים הוא שולח אימייל לעדכן אותי במצבו הכללי המשתפר ושואל לשלומי. ככל שאנו מתרחקים אני מרגישה יותר טוב והספקות שהיו בתקופת הפרידה הקשה נעלמים לגמרה. לפני כשלושה חודשים ניסיתי להתחיל קשר חדש וזה היה קשה להסתיר את כמות הפניות מהחבר לשעבר למרות שאת רובן הסתרתי. שבועיים לאחר תחילת הקשר חשתי מחנק וניתקתי ושוב חזרתי כי חשתי שיש פוטנציאל והקשר התחיל שוב טוב יותר, ומצידו הוא מיהר מאד להיכנס לקשר אינטנסיבי בעוד שאני הייתי זקוקה ליותר זמן בגלל הנסיבות, גם עד שהחבר הקודם יפחית את עוצמת הפניות וגם מבחינה רגשית להשתחרר מרגשות האשם. חברותיי המליצו בכובד ראש לא לשתף אותו במצב כי הוא יחוש תחרות לא הוגנת עם החבר הקודם ותסכול רב למרות שאני רציתי לשתף אותו. הבחור החדש רץ מהר קדימה וזה גרם לי לתחושת גועל ממנו למרות שהסתדרנו מצויין והיה נדמה כי יש עתיד מזהיר. עד שהוא כבר לחץ לעבור לגור יחד ואני נבהלתי וחשתי מחנק וביקשתי לסיים את הקשר. הוא מאד כעס ונפגע ובמשך שבוע ניסה להחזיר אותי אליו ולבסוף התייאש. עכשיו אני מתחרטת. מצד אחד אני מאד מתגעגעת אליו ומצד שני חוששת להרגיש שוב מחנק כי הוא דוחף קדימה ומהר. וגם כבר לא נעים לי להיפרד ממנו ולחזור בפעם השלישית זה כבר מעיד על שיגעון משהו, למרות שאינני כזו. חשבתי לנסות שוב להחזירו אליי ולהסביר לו שאני זקוקה ליותר זמן עד שהקשר והחברות יתחזקו ביננו אך מהבושה אינני מעיזה לנסות להחזירו אליי שוב. אומרים לי להיות לבד ולהתחזק אך אני מאד בודדה, חברותיי עסוקות עם תינוקות ואין לי אף אחד לגמרה, אני מבלה ימים שלמים לבד בבית וזה לא קל. ויכול להיות שגם בגלל זה אני מתגעגעת אליו ולא מהסיבות הנכונות. אני כל כך מבולבלת - יש למישהו עיצה איך לעשות סדר בראש ולהבין את עצמי?

הי מירה, תודה על פנייתך. לא חושב שניתן היה לנסח פנייה טוב יותר, והמצוקה שלך מובנת מאוד. בואי נעשה תהליך קצר, ואני בשלב הזה רק אבקש ממך לענות על שאלות, ולקרוא ספר אחד. השאלות שלי הן: 1. מה לדעתך הגורם לכל הבלאגן עם הבחור השני? מה הביא את המצב לחשש מהקשר? 2. מה הדבר הטוב ביותר שקרה לך מהפרידה מהבחור השני, ומה הדבר הגרוע ביותר? 3. מה למדת על עצמך מההתנהלות שלך? 4. אינטואיטיבית, בלי להכניס שיקולים זרים כמו חברות - מה נכון לעשות? 5. מה את מחפשת בבן זוג לחיים? מה חייב להיות בו שגם בעוד 15 שנה עדיין תשאפי להיות לצידו? אחרי שתעני על שאלות אלו, אני רוצה להמליץ לך לקרוא ספר "הנסיכה שהאמינה באגדות" של מרשה גראד. בכל אופן, תהיי חזקה. אני מאמין שאם תעשי את הדברים נכון - תוכלי לקבל מה שתרצי! ממתין לתשובותיך, יובל פייס

07/09/2008 | 04:52 | מאת: טובה ענבי

מברכת אותך על הכנות והיושר זו כבר התחלה טובה. אני מאמינה שהתשובות הן אצלך ואת זקוקה רק ליד מכוונת . אני לא מאמינה שעצה תעזור לך יש צורך במספר פגישות לעשות את זה . תחליטי אם עכשיו זה הזמן ואת אכן פנויה לזה. אשמח לדבר איתך טובה

מנהל פורום אימון אישי, זוגי ועסקי