וכוחים על דברים קטנים ולא מהותים

דיון מתוך פורום  אימון אישי, זוגי ועסקי

18/07/2008 | 09:26 | מאת: יהודה

אשתי מתלוננת כי אני מתקשר יותר מידי פעמים אלייה. 4 שיחות ביום זה נשמע מוגזם ? ניסתי לברר אם יש משהו אחר שעומד מאחרי זה ונתקלתי בתשובה :שום דבר. כמידי כל ריב כל הזמן אני שומע את המושג שום דבר,רק לאחר אפיסת כוחות ותחקור חוזר אני מגלה את המהות העיקרית . איני מבין איך לגרום לה להבין אותי ,או את כוונתי . לדוגמא אם אני אומר תתקשרי שנדבר על ההתנהות שלך אמש ,זה נתפס בעיינייה כהתנייה ... כמה שאני מנסה לחשוב לפני שאני מדבר ולעשות סדר בראש ,זה תמיד נתפס בעייניה כדבר רע. אם אני לא עוזר ב100 אחוז בבית אני לא עוזר בכלל לדברייה.היא מערבת את אמא שלה בכך וזה רק גורם לתסיסה אצלי ,למרות שאני מנסה בכל מאודיי לא להכנס למערבולת זאת. לקחת את התינוק שנינו בגן נשמע לה כדבר לא מקובל והיא מפרשת את זה כאילו שאני בא בשביל לבקר אותה או לקנא. החסרון שלי הינו שאני לא יודע לקבל ביקורת ואני קנאי . אני מתרגז מהר ונרגע מהר אצלה זה להתרגז מהר ולהרגע ביום שלמחר . אני אשמח לדעת אם יש הכוונה בשביל לעבוד על הקשר הזוגי שלנו . לפני החתונה היו ביננו הרבה מכשולים והרבה מריבות והרבה ואני בעצמי לא האמנתי שהחתונה אכן תגיע . ולזכותה יאמר כי היא גררה ותמכה בשביל להגיע לרגע הזה . וכרגע אני מרגיש שאני מושכות בידייה ...וכל רגע שזה מתהפך היא לא מוכנה לקבל מרות או שאני יוביל . אשמח למענה ממכם המאמנים תודה ושבת שלום

הי יהודה, אני מבין שהויכוחים נוטלים ממך המון אנרגיות. מה שלי לא ברור - מה אתה רואה כדברים קטנים ולא מהותיים? מה כן מהותי? מה גדול בעיניך? יש תחושה שהבעיה העיקרית היא בתקשורת. אשמח אם תתייחס לכל טענותיך מהמקום של בעיית תקשורת. לדוגמא - מה אתה אומר ואיך זה מתקבל בצד השני? צריך לנסות ולהבין קצת יותר - מה אתה חושב על תרומתך לבית? מה היחס שלך ליחסים של אשתך עם משפחתה? אשמח לקבל תשובותיך. יובל

20/07/2008 | 13:50 | מאת: יהודה

אני מבין שהויכוחים נוטלים ממך המון אנרגיות. מה שלי לא ברור - מה אתה רואה כדברים קטנים ולא מהותיים? מה כן מהותי? מה גדול בעיניך? >>משהו קטן ולא מהותי זה לריב על כמות טלפונים או לריב על נקיון הבית או להעדיף להישאר בבית ולנקות לסדר מאשר לצאת עם התינוק לטייל ולנשום אוויר יש תחושה שהבעיה העיקרית היא בתקשורת. אשמח אם תתייחס לכל טענותיך מהמקום של בעיית תקשורת. לדוגמא - מה אתה אומר ואיך זה מתקבל בצד השני? >>>אני אומר אנחנו במינוס בחשבון הבנק -זה מובן אצל אשתי כאז עכשיו לא נקנה אוכל בחוץ ונגזור עלינו תענית אסתר או שלא נקנה כלום . צריך לנסות ולהבין קצת יותר - מה אתה חושב על תרומתך לבית? מה היחס שלך ליחסים של אשתך עם משפחתה ======================================================== תרומתי לבית הינה לדאוג שלא יחסר כלום לאישה ולילד .להכין אוכל לנקות . כביסה אני פחות עוזר,אבל שיש אני משתדל לעשות. אשתי והמשפחה היחסים היו טובים לפני החתונה ואז נכנס בי גוק ולאט לאט החום שהיה בי כלפי משפחתה דעך כזה .

מנהל פורום אימון אישי, זוגי ועסקי