אני לו מצליחה לחשוב תשובות לבד .בלי עזרה של תמיכה

דיון מתוך פורום  אימון אישי, זוגי ועסקי

22/06/2008 | 17:26 | מאת: שושי

כאשר אני מוצפת במחשבות בגלל מצב בריאותי .דיכאון .וכדורים . אני לא מצליחה להגיע לחשיבה בכוחות עצמי .תמיד למשל צריכה תמיכה של מישהו להיתיעץ איתו .והפסיכיאטרית אומרת לי .תנסי להיתמודד לבד לבד בלי עזרת אנשים למשל לגבי היתיעצות מישפחה / היתנהגות ילדים . פשות לו מוצאת לי את התשובות .מה אני יכולה לעשות שננסה להתחיל להפעיל את המוח בצורת החשיבה .כניראה שאין לי את זה לבד

שלום, תודה על פנייתך. אני חושב שהדבר החשוב ביותר כבסיס הוא המודעות, דבר שכנראה ניחנת בו. לחשוב לבד - השאלה היא מה מידת החשיבה שאת זקוקה לה, ואיפה את עומדת היום. יש הרבה ספרים שמדברים על חשיבה יצירתית ומאפשרים ללמוד דרכים נוספות לחשיבה. אחד הספרים, שמגיע מהתחם הניהולי דווקא, הוא "ששה כובעי חשיבה" של אדוארד דה בונו. אני ממליץ לחפש מידע נוסף לגבי ספרים בחנויות. כמו כן היית מציע לך לחשוב קדימה - לעשות תוכנית אמיתית שתכיל את מה שאת אמורה לחשוב עליו, כשהשאלה שמנחה אותך לכל אורך הדרך היא מה את רוצה להשיג בתחום בו את משקיעה את מחשבותיך. לדוגמא - ילדים - מה היית רוצה בתחום? מה המצב האידיאלי? ואז יהיה לך קל יותר להגיע למסקנות הנדרשות. בברכה, יובל פייס

23/06/2008 | 14:01 | מאת: שושי

למשל לגבי ילדים .אני רוצה לבקש בקשה מהם ולא יודעת איך לבקש באיזה צורה להגיד להם . בשיטה שיבינו אותי ושכן יבצעו . לב דפקה אפילו בזוגיות זה לא קשור במה כל נושא קשה לי מאוד . מאיפו להתחיל אוקיי יש לי מודעות זה רק אחרי הרבה שיחות ממשהי שלא ידעתי להציג את עצמי למה אני נעזרת בתמיכה או מחפשת תשובות במקום אחר . תודה רבה לך . אולי תוכל להמשיך לשאול אותי . האם יש עוד אנשים כאלה במצב כזה .או אני מיוחדת ? ממה זה מגיע

מנהל פורום אימון אישי, זוגי ועסקי