שאלה בנושא יעוץ מול אימון

דיון מתוך פורום  אימון אישי, זוגי ועסקי

25/05/2008 | 11:08 | מאת: אמנון ותמר

שלום יובל,שלחנו לך אמנם הודעה אישית באתרך אבל לא הצלחתי להבין אם שם זה באמת המקום לשאלות מהסוג הזה ולכן אנחנו שולחים את שאלתינו שוב כאן. אנחנו זוג צעיר (23, 29), ביחד שנתיים, מתגוררים כשנה באירופה (שם אנו לומדים). אנו אנשים מאד שונים, גדלנו בסביבה שונה ובמשפחות שונות, אני בדרום והיא בצפון, אני דתי והיא חילונית. במהלך הקשר ניסינו לגשר על הפערים בינינו, ועל חלקם הצלחנו.(יש לציין שבמחשבות שלנו לגבי זוגיות ומשפחה, יש דמיון רב ורצונות משותפים ). כבר בשלבים הראשונים של הקשר נתקלנו בבעיות שונות, שהלכו והתעצמו עם הזמן. בעיות שלמרות הנסיון שלנו לפתירתם, והפתיחות הרבה ששוררת בינינו, והשיחות הרבות בינינו, לא נפתרו. כיום המצב הוא כזה שלמרות שאנו יודעים להצביע על הבעיות ולהגדיר אותן (אנו גם מסכימים עליהם), אין אנו מרגישים שיש בידינו את הכלים לפתור אותן. הבעיות הן בנושאים שונים: יחסי מין, זוגיות מחוברת אל מול עצמאות אישית, יחסים בין אישיים. הבעייה העיקרית שלנו בנושא טיפול היא הזמנים,הזמן שלנו בארץ מוגבל יחסית..אנו מגיעים לארץ, לחופשת סמסטר מאמצע יוני עד אמצע ספטמבר (פחות מ3 חודשים). שאלתנו היא האם יש טיפול קצר מועד יחסית אשר נוכל לעבור במשך תקופה זו שיוכל לגעת בנושאים השונים,לעזור לנו בפתרונם, ולתת לנו כלים להמשך הדרך . בתודה מראש על התשובה..

27/05/2008 | 18:50 | מאת: תמר לרום

ראשית הרשו לי לברך אתכם על הפתיחות ועל הרצון לחפש דרכים לסייע לעצמכם. כל הכבוד!!! אימון יכל לסייע לכם לבדוק מה קורה בקשר ביניכם, מה החסמים ומה העוצמות ומה ניתן ללמוד מהיחסים באופן אישי וביחד. וכמו כן, מה נתן לעשות כדי להתמודד נכון עם המצב. מכיון שאתם תמצאו בארץ פחות מ- 3 חדשים, אפשר להתחיל את האימון כאן ואחר כך להתאמן דרך הטלפון/skype . אגב, בארה"ב מתאמנים רק דרך הטלפון וזה מצליח מאד. בהצלחה!!!! תמר לרום. www.larom.co.il

30/05/2008 | 18:44 | מאת: גולשת בפורום

לא נמאס לך כל הזמן להדחף בפורום ולפרסם את עצמך. את יכולה להגיב על תשובות של אחרים ללא פרסום לעצמך את כזאת נואשת שאת זקוקה לפרסום גם כאן?!

שלום, תודה על פנייתכם. אכן, עניתי לכם דרך האי מייל, ואם לא קיבלתם תשובתי אשמח אם תשלחו לי שוב את המייל ואענה לשאלותיכם. בברכה, יובל פייס

31/05/2009 | 12:00 | מאת: דניס בארט

אמנון ותמר שלום רב, קודם כל, העובדה שאתם מודעים לכך שקיימת בעיה וגם העובדה שקיימת ביניכם תקשורת פתוחה, מאוד מקלה על התהליך. אמנם לא קל לגשר על הפערים התפיסתיים, תרבותיים וכו', אבל אני מתרשמת שיש ביניכם אהבה, הבנה, תקשורת והכי חשוב: רצון לעבוד על הדברים. לגופו של עניין. קודם כל אימון מטבעו הוא תהליך קצר מועד. שנית, ישנה הגישה הקוגניטיבית-התנהגותית בה אני עובדת, שבהגדרה גם היא קצרת מועד ומאוד יעילה, למרות שבארץ לא רבים עובדים עמה... תהליך אימון ממוצע אורך בין 15 ל-20 מפגשים, תלוי בסוגיה ובאנשים. כך שבשלושה חודשים בהחלט אפשר להגיע לפריצת דרך, אפשר להבין מה חוסם אתכם מלגשר על ההבדלים ולקבל כלים מעשיים להמשך הדרך. בנוסף, אם יש צורך, אפשר לאחר מכן להמשיך את התהליך באמצעות הטלפון. אשמח לעמוד לרשותכם בכל שאלה נוספת שתתעורר. הרבה בהצלחה, דניס בארט, מאמנת קוגניטיבית-התנהגותית מומחית לחשיפת חסמים אישיים וליצירת שינוי 054-5275037 [email protected]

מנהל פורום אימון אישי, זוגי ועסקי