לבדי, אך הוא איתי פוסע..

דיון מתוך פורום  אימון אישי, זוגי ועסקי

17/06/2007 | 00:27 | מאת: שגית

יובל שלום, אני בת 32 רווקה. בעקבות טעות בשיחת טלפון, אני מוצאת את עצמי בשנה וחצי האחרונים, בקשר טלפוני אינטנסיבי עם גבר בסביבות ה-40 לחייו, נשוי כ-4 שנים ובאמת אוהב את אישתו. אם אפשר להגיד "הכל", אז אנחנו יודעים הכל אחד על השניה על החברים, האחים, ההורים, המשפחה המורחבת ואפילו על המשפחה של אישתו. יש בניינו אמון מלא, חשפנו את כל הסודות הכמוסים, הפנטזיות, החוויות המיניות מהפעם הראשונה והכל לפירטי פרטים וגם חווים את חווית הסקס בטלפון עד לסיפוק מלא. אנחנו מדברים בכל יום מתי וכמה שרק ניתן משהו כמו 3-4 שעות. על מה ?! על הכל. אני יודעת בכל יום מה הוא אכל, לבש, מרגיש, איך הוא ישן, על המריבות שלהם, על הסקס שלהם (אגב, עליה הוא לא מוכן לפרט- אך אני תמיד מצליחה לדעת מי היוזם, אם הוא גמר, אם היא גמרה, באיזה תנוחה ואיך הוא הרגיש), מתי הוא עשה ביד במקלחת - ולהפך. אני אוהבת כשהוא שר לי, אנחנו נהנים לראות ביחד כדורגל וגם לפעמים כשנגמרים המילים אפילו על השקט אחד של השניה אנחנו לא מוותרים. בערב או בשבת, זה קצת יותר מסובך. מתי שהוא רק יכול הוא מתקשר גם אם זה לכמה דקות, שולח SMS לאחל לילה טוב או עדכונים קצרים. ביום שישי זה היום שלנו, בדרך כלל יש לנו את שעות הבוקר ביחד. כשהוא בחופשות, אני כותבת לו בכל יום מה עשיתי, מה עבר עלי, על החלומות הפנטזיות וכל מה שעולה לי בראש. כל זה מביא אותי לדבר שאני הכי חוששת ממנו.. התאהבתי. כל הלילה אני בציפיה לבוקר לשמוע את ה"בוקר טוב" שלו..בלילה אני חולמת ומפנטזת עליו..אני כל-כך רוצה אותו לידי.. (אני לא רוצה לפרט אבל אישתו אגוצנטרית). לפני כחודש ניסיתי קצת להתרחק הוא לא הבין מה קורה לי, הוא לא אפשר לי להתרחק ודרש לדעת מה קרה. אך אין לי את האומץ להגיד לו ש...התאהבתי. אני לא יודעת עם משהו יבין אותי >> אך עוד יותר קשה לוותר על משהוא שהוא לא שלי. "לבדי, אך הוא איתי פוסע לבדי, איתו עד אור הבוקר איננו, אך בפני נוגע הולכת לאיבוד אך הוא למצוא אותי יודע.." שגית

שלום שגית, תודה שפנית אלינו. אני מקווה שנוכל לסייע לך. עושה רושם שאת נמצאת במקום שלא ממש מתאים לך. עצם הפנייה בפורום והניסיון שלך להתרחק מהקשר הטלפוני מלמדים על רצון לעשות שינוי. כמאמן, הדבר הראשון והחשוב ביותר שאני יכול להגיד לך - זה בידיים שלך בלבד. ברור שקשה לך, את מחוברת, אפילו חשה מאוהבת, אבל אם תבדקי את הדברים בצורה אובייקטיבית - נראה שאת בעיקר עלולה להיפגע מהמשך הקשר. והאמת היא? לגבי כל השאר זה לא כל כך משנה. כרגע, את היחידה שחשובה לנו בסיפור הזה. אני הייתי רוצה לברר איתך כמה דברים, שנדמה לי שחשוב שגם את תבררי עם עצמך. 1. מה גרם לך להתאהב בו? 2. בקשר רגיל - מה צריך לקרות או להיות כדי שתתאהבי במישהו? 3. מה המקום שלו בחייך? איזה תפקיד הוא ממלא? 4. את שומעת תיאורים מפורטים על חיי האהבה שלו. מה זה עושה לך? 5. אמרת שאתם כל כך פתוחים האחד עם השני. אתם מגיעים למקומות אינטימיים מאוד. כתבת גם שניסית להתרחק ממנו לפני חודש, כך שעל פניו את מוכנה לפרידה. איך את מסבירה את החשש מלהגיד לו את האמת על אהבתך כלפיו? מה יכול לקרות אם תדברי איתו על זה? 6. מה יקרה באמת אם תיפרדו? 7. אני רוצה שתחשבי עשר שנים קדימה. אלמלא הקשר הזה, איך היו מראים חיי האהבה שלך? עם מי היית חיה? איפה? איך הייתה נראת המשפחה? 8. מה מבחינתך אם היה קורה במציאות היה יכול להיות אופטימלי? שגית, אני מרגיש מסגנון הכתיבה שלך, התוכן, השיר - שאת בחורה מאוד רומנטית ויש לך המון מה לתת בזוגיות. איך זה קורה בקשר הזה? אני אשמח לקבל תשובותייך וננסה להתקדם. בינתיים, אני מזמין אותך לקרוא את הספר של ביירון קייטי "לאהוב את מה שיש". יש שם טכניקה מעניינת שעוזרת לך לחדד את תחושותייך ולהבין בדיוק היכן את נמצאת והיא עשויה לעזור לך. שיהיה שבוע נפלא והמון הצלחה, יובל פייס

19/06/2007 | 02:02 | מאת: שגית

שלום יובל, תודה על תשובתך, וכעת אענה על שאלותיך.. מההתחלה ידעתי שאני היחידה שעלולה להיפגע בקשר הזה. מאחר, שלמרות חילוקי דעות המרובים שלו עם אישתו ולעיתים חוסר האכפתיות שהיא מפגינה כלפיו, הוא תמיד אמר לי שהוא אוהב אותה. לא פעם הוא שקל לעזוב אותה ואם יחליט שכך, זה רק בגלל היחס שלה. 1. מה שגורם לי להתאהב בו.. הוא היחס שלו כלפי. הוא בן אדם מקסים, מתחשב, יש לו חוכמת חיים, הוא פשוט יודע מה נשים רוצות. הוא מצליח להוציא ממני דברים שלא ידעתי שהם קיימים בי. 2. אהבה בשבלי היא: לאהוב את עצמך דרך העיניים של משהוא אחר. 3. יובל, הוא ממלא לי כמעט את כל החיים. אני מחייכת בכל בוקר זכותו, בכל ערב ולילה אני מחכה לבוקר, לשמוע אותו מאחל לי "בוקר-טוב".. כל השנה וחצי האחרונים סובבים סביבו. בלעדיו אני ארגיש ריקנות וחלל עצום. 4. אני חלק מחיי האהבה שלו אני הפנטזיה שלו. פעם אחת הוא סיפר לי שהוא היה עם אישתו פעמיים בסופשבוע אחד (כשהם עושים את זה אחת לשבוע או לשבועיים) הרגשתי שליבי חדל לפעום, מיהרתי לנתק את השיחה ובכיתי. במשך שלושה ימים קיצרתי את השיחות והתחמקתי ממנו ככל שיכולתי, לא מצאתי את ההיגיון ברגשותיי. עד שדרש לדעת מה קרה והתנצל מראש אם אמר משהו שגרם לי להיפגע.. אז סיפרתי לו שלא היה לי קל לשמוע שהוא היה עם אישתו, שהרגשתי שאני קצת מקנאה וביקשתי לא להוסיף לדבר על הנושא. כך שמאז אני מקדימה תרופה למכה ושואלת את כל השאלות.. גם אם זה צובט בלב. 5. אני יכולה לדבר איתו על הכל, מלבד רגשותי כלפיו. למרות שאני בטוחה שהוא מרגיש ויודע. בקשר לנסיון שלי להתרחק ממנו, זה היה בשביל להבין כמה עמוק אני בתוך הקשר הזה, כמה שאני תלויה בו וכמה שאני אבודה בלעדיו. 6. כשניפרד, אני אהיה "חצי בן אדם". 7. בלעדיו הייתי ממשיכה להתבצר בתוך החומה שבניתי סביבי במשך 4 שנים ואף אחר לא רשאי להכנס. מקסימום הייתי קונה דירה וחיי היו בית/עבודה. החלום שלי הוא להקים משפחה עם המון ילדים. מבחינתי יחסים בין בני זוג חייבים להיות מבוססים על אמון, הערכה, כבוד, סקס טוב ורצוי יצירתי.. 8. הייתי מאוד רוצה אותו כבן זוג שלי עם היתרונות והחסרונות. בכלל לא מעניין אותי איך שהוא נראה. במסגרת האפשרויות, בקשר שלי איתו אני נותנת את כל מה שאני יכולה לתת.. העזרה, התמיכה, ההקשבה, ההבנה, החיבה, היכולת לספק ולהסתפק והכל מכל הלב.. תודה רבה על עזרתך והכוונך.. שגית

מנהל פורום אימון אישי, זוגי ועסקי