12 שנים נשואים המשך

דיון מתוך פורום  אימון אישי, זוגי ועסקי

13/06/2007 | 14:51 | מאת: שירי

דבר ראשון אני חייבת לומר תודה, תודה על ההיתיחסות שלך ועל הרצינות . כיף לדעת שמאחורי מסך יש איש כל כך מקצועי. תודה . בקשר לשאלות , 1. אני מאוד חששנית תמיד לכן הרבה פעמים חשבתי על מצבים כמו אלה אבל רק בראש, שגיליתי את הקשר רעדתי אבל בחרתי לא להגיד לו עד שהחשוב מה לעשות, ובאיזה דרך? ובכל אופן בחרתי לישקב איתו באותו לילה כי רציתי להרגיש אותו , היתי חייבת. הרגשתי שאני חייבת לחשוב איך לתפוס אותו על חם. והיתי מוחנה לחקות למרות הקושי כי אני מאוד שקופה, אבל למוחורת בחיבוק קטן שלו הדמעות יצוא ואז ...... 2.מה עולה לי בראש? למה היתה צריך את זה ? הרי אני אחת שכל כך נותנת וחושבת אליו, דואגת לו , מוחנה לשמוע מוחנה לשנות, מחבקת, אוהבת. מי היה צריך את זה ? 3. אני לא הסכים על זוגיות ללא נעמנות, חברות, ואהבה . 4. המערכת הזוגית מאוד חשובה לי, חשוב לי הקשר, האהבה, החיבוק, היד ויד, החברות , השיתוף, התיקשורת ועוד המון דברים ...... אני אוהבת אותו מאוד, מוחנה לעזור לוכי הוא מאוד חשוב לי,אבל זה חייב להיות ברצונו. כי היום אני נמצאת אחרי עבודה עצמית רבה שאני גם אוהבת את עצמי ולמרות האהבה הגדולה שלי אליו אני לא מוחנה להיות במקום של ברורה מאליו כלפיו ולותר על עצמי. זה חייב להיות ביחד. היום אני מרגישה כלפיו כל שעה משהו אחר, למרות משגיליתי עוד היו ליטופים, יד ויד, נשיקות היתי צריכה את זה. ומאתמול אני יותר יבשה , יותר רחוקה, בלי מגע,בלי נשיקות , מבקשת זמן להיות לבד , אבל אני חושבת שזה בה ממקום של כעס. אני מרגשיה שלמרות הכל הוא רוצה להיכנס לשיגרה ואני לא מוחנה . 5.לא מקבלת את האמירה הזאת, ברגע שלא טוב לך אתה יכול להגיד לא טוב לי בסקס, בקשר, אני לא אוהב, הבית לא נעים ועוד 1001 סיבות , אבל ברגע שאתה לא מצליח לתת אפילו דוגמא 1 , אין לי מה להגיד. 6. אני מרגישה מאוד חסרת אונים ומתוסכלת בזה שהוא נסגר כי אם אנחנו רוצים לחדש קשר לבנות אותו מחדש, לטפל בבעיה , להיתחזק כל זה חייב להיות בנעמנות אמיתי וכל עוד שהוא נסגר זה בילתי אפשרי . וביגלל שאני מאוד שקופה קשה לי לקבל את הסגר הזה אני גם מרגישה חסרת אונים בלעזור לו. 7.היתי מיעצת לה במקום ראשון, לחזק את עצמה, לעשות משהיא אוהבת בישבל לה לשים סוף סוף את עצמה במקום ראשון, לעשות משהיא מרגישה . לנסות להגיע לטיפול ולנסות להציל את המשפחה כל עוד יש אהבה, שיש שורשים טובים צריך לחזק אותם חזק חזק וזה רק בעזרת טיפול. שוב תודה אני די לחוצה כי אני חוששת שגיליתי שהיא לא גרה כל כך רחוק וזה מתסקל מאוד. אשמח לקבל ממך שוב עזרה , ולמי לפנות באיזה דרכים?

הי שירי, ראשית תודה על המחמאות ועל תשובתך המהירה. הפורמט של השיח בינינו הוא לא האולטימטיבי, אבל אני אעשה את המיטב. התשובות שלך כנות ועמוקות, וברור לחלוטין שאת רוצה למצוא דרך לגשר בינכם, לפתור את המחלוקות, להתמודד. לא על חשבון נאנמנות, חברות ואהבה. הייתי מציע לך כשלב ראשון, מאחר שהעלת את הערכים האלו, לנסות לחשוב עליהם קצת יותר לעומק. מה היא מבחינתך נאנמנות? מה צריך להיות בחברות כדי שתרגישי מסופקת ממנה? וכשאת חושבת על אהבה - אסוציאטיבית- אילו מלים עולות לך בראש? כתבת בתשובה הראשונה, בתשובה לאיך הרגשת שגילית את הקשר הנוסף, שאת חששנית וחשבת לא פעם על האפשרות שמצב כזה יקרה. סיפרת שרעדת. אבל עדין את לא כתבת על מה באמת הרגשת. כתבת שאת יותר רחוקה, וזה בא ממקום של כעס. מתי את כועסת בחיים? ציינת גם שאת רוצה לעזור לו, אבל זה חייב להיות יחד עם רצון שלו לקבל עזרה. מה הציפיות שלך ממנו היום? איך את מתמודדת עם הסגירות שלו? את חוזרת על כך שאת שקופה פעמיים. מאחר וכנראה שהסובבים אותך יודעים שאת שקופה, לנסות ולהסתיר דברים זה יראה להם לא טבעי. אני מזמין אותך להיות את, להגיד את מה שאת מרגישה בכנות. מה את לוקחת לעצמך מההמלצה לחברה? לגבי עזרה - קודם כל, אם את מרגישה שההתמודדות קשה לך ואת בסערת רגשות שמפריע לתפקוד הרגיל שלך, אני מציע לך להתייעץ עם פסיכולוג כדי לראות איך אפשר להעביר לך את הימים עם פחות לחץ. אני יודע שקופות החולים מסייעות בכך. אני יכול לנסות לעזור לך (או לכם אם תבחרו) בחשיבה משותפת וניסיון לפתור את הבעיות. את מוזמנת לפנות אליי בכל עת דרך האי מייל שלי. בינתיים אני רוצה להמליץ לך על שני ספרים (שבוע הספר....) שיכולים לסייע לך באופן אישי וגם בקשר הזוגי (אם את מרגישה שקריאה יכולה לתרום לך בתקופה הזאת) - 1. "לאלף את השדון"/ ריצ'רד ד.קרסון (בהוצאת אריה ניר). 2. "בראו את סיפור אהבתכם"/ ד"ר דיוויד ווץ מקמילן (הוצאת אור עם). מקווה שהתקשורת בינינו מקלה עליך. אני באמת חושב שיש לך תעצומות נפש ויכולות התמודדות גדולות מאוד. אני מאמין שבסופו של דבר, מה שתרצי יקרה. חלק גדול מזה בידיים שלך. בהצלחה! יובל פייס [email protected]

מנהל פורום אימון אישי, זוגי ועסקי